Новини / Четвер, 11 грудня, 2008

Мрія бурштинової королеви

Щоразу коли з’являється нова дитина у відділенні я подумки якось її називаю. У мене були і «принцеса Волошка» і «Спляча красуня» і «Їжачок», а тут якось одразу виникло «Бурштинова королева», а коли дізналася звідки дівчинка приїхала до Львова, стало усе зрозуміло, Марта мешканка міста з чудовою назвою Бурштин.

Мрія бурштинової королеви

 

 

Щоразу коли з’являється нова дитина у відділенні я подумки якось її називаю.
У мене були і «принцеса Волошка» і «Спляча красуня» і «Їжачок», а тут якось одразу виникло «Бурштинова королева», а коли дізналася звідки дівчинка приїхала до Львова, стало усе зрозуміло, Марта мешканка міста з чудовою назвою Бурштин.
Почалось усе в липні цього року, дівчинка почала скаржитись на біль і припухлість у правій гомілці. Звернулись в Івано-Франківську ОКДЛ, де поставили страшний діагноз – остеогенна саркома великогомілкової кістки. Далі були обстеження у Києві в НДІ онкології та радіології. З серпня місяця Марта перебуває у Львові, в ЛОДСКЛ у відділенні хірургії. Позаду п’ять блоків хіміотерапії, а попереду – операційне втручання. Головною надією для Марти є ендопротез. Виготовлятись він буде у Гамбурзі, Німеччина, коштуватиме приблизно 9 тисяч євро (наразі мама повинна допередати ще деякі документи в Німеччину, тоді клініка зможе виставити рахунок). Сама операція проходитиме в Україні.
В дитячій онкології всі діагнози страшні... І Мартина мама досі шокована, сльози не висихають в її очах.
Ендопротез врятує цю дівчинку від ампутації, він допоможе їй зберігти радість руху і жити повноцінним життям. Часу на збір коштів обмаль, кілька тижнів, все залежить від того, коли клініка виставить рахунок, а в країні – фінансова криза і вже відчутно, як важко стало збирати кошти... Ми дуже просимо всіх допомогти цій дитині, адже ампутація – це страшна трагедія, а як змиритись з цим юній дівчинці?...
Марта дуже творча, романтична особа, любить малювати, займається музикою, грає на фортепіано. А ще, просто надзвичайно любить тварин, вдома проживає кіт, папуга і рибки. Зараз у дівчинки не найкращі часи, вони з мамою у лікарні, у Матри пневмонія, тримається температура, стоматит. А потрібно набиратись сили перед таким вагомим наступним кроком на шляху до одужання. Я вірю, що все буде добре, що Марті стане краще, що спільними зусиллями ми зберемо кошти. І Марта з мамою також в це вірять, і дуже сподіваються на нас із вами.
Дуже просимо підтримати нашу дівчинку як фінансово, так і морально, доброю думкою і побажанням одужання.

90 тис гривень – вартість ендопротезу для Марти.

У бурштинової королеви зараз одна мрія, щоб в метушні свят про неї не забули і ми встигли зібрати ці кошти, адже їй 14 і вона усвідомлює що станеться якщо ми не встигнемо.

Ми просимо допомоги у кожного з вас .

8 098 255 38 78 Світлана, мама