Новини / Субота, 20 червня, 2009

Нове знайомство з творчою майстернею

Цієї суботи відбулося перше творче заняття з пацієнтами хірургії.

Нове знайомство з творчою майстернею


   Цієї суботи відбулося перше творче заняття з пацієнтами хірургії. У ньому взяли участь наші молодші пацієнти, віком від 3 до 5 років. Тому, щоб одразу не навантажувати діток різноманітними художніми техніками, і дати можливість їм краще познайомитись з волонтерами, ми взяли з собою розмальовки і розмальовували їх разом із дітками. 


 

    Для створення позитивної і дружньої атмосфери була використана музика, веселі дитячі пісеньки явно покращили настрій наших діток. Було цікаво спостерігати, як вони зосереджено виводили пензликами узори і тихенько, майже нечутно, підспівували.

   Звичайно не всі дітки одразу прийнялись за розмальовування картинок, незнайомі «тьоті» в лікарні, з пензликами в руках, погодьтесь – досить підозріла картина :) . Дехто з діток спочатку сидів збоку і спостерігав за тим, що роблять його друзі, але через певний час і їх зацікавили яскраві малюнки, вони також прийнялись розмальовувати картинки. І чим далі, тим з більшим захопленням вони малювали, і разом з тим спілкувались з нами. Можливо не все в них поки що виходить добре, але вони стараються, вони пробують зробити це краще і хочуть щоб ми приходили до них «в гості».

   Відвідини наших волонтерів дуже сподобались маленьким пацієнтам хірургії, і ми сподіваємось що наступного тижня діток охочих взяти участь в творчому занятті буде більше, бо ми вже придумали для них цікаву тему творчого заняття  Творчі заняття для них – це щось нове, це нові люди і нові друзі : - )
   У відділенні гематології творче заняття було складнішої тематики. Діти разом з волонтерами робили ліпку для анімації. Вони ліпили з пластиліну різних тваринок –персонажів майбутнього мультфільму. З яскравого різноколірного пластиліну виліпили страуса, лисичку, тюленя, свинку, корову, котика і інших – всіх і не перелічити.


Поки що мультфільм не має сценарію, але це не головне, найголовніше що вже є персонажі., і їх багато, а сюжет завжди можна придумати. Основною темою майбутнього мультфільму буде дружба і взаємодопомога друзів, і хоча всі тваринки різні, але всі вони хочуть дружити з іншими звірами і проходять через різні пригоди щоб допомогти своїм друзям. Заняття матиме продовження – наступним етапом буде ліплення чарівного лісу в якому і будуть відбуватись пригоди звірів.