Новини / Четвер, 16 липня, 2009

Кусудама це...

Кусудама (японською – лікарська куля) – один з найдавніших декоративних традиційних японських виробів у техніці оригамі. «Кусурі» японською мовою означає «ліки», «тама» – «куля». Отже, слово «кусудама» можна перекласти як «лікарська куля». Разом з тим, так називаються декоративні кулясті конструкції, зібрані з паперових квіток, розеток або збірних модулів іншої форми.

 Кусудама це...

Кусудама (японською– лікарська куля) – один з найдавніших декоративних традиційних японських виробів у техніці оригамі. «Кусурі» японською мовою означає «ліки», «тама» – «куля». Отже, слово «кусудама» можна перекласти як «лікарська куля». Разом з тим, так називаються декоративні кулясті конструкції, зібрані з паперових квіток, розеток або збірних модулів іншої форми.

 

Саме такі диво-кулі діти вчилися робити цієї суботи. На перший погляд така куля виглядає надзвичайно складною конструкцією і для того щоб її зробити потрібно затратити не одну годину. Так спершу і подумали наші дітки. Але коли їм показали що велика куля складається з менших частинок, які є ідентичними то дітки одразу повеселішали, бо розуміли що разом з волонтерами все у них вийде.

Спочатку дітки робили по одному модулю, а потім волонтери склеювали їх у квіточку. З таких квіточок ми зробили класичну кусудаму.  А якщо модулі робити з різнокольорового паперу, то виходить надзвичайно яскрава кусудама.

Для маленьких діток монотонне складання паперу було занадто скучним заняттям, тому вони ліпили з кольорового паперу аплікації і вирізали витинанки. Найяскравішою витинанкою була робота «Коло друзів» - так це називала волонтер Галя. Це аплікація дружби, коли в довгому ланцюжку тримаються за руки-лапки дивні звірята. На мою думку, це дуже символічно, бо показує те що наші дітки прагнуть мати побільше друзів і спілкуватись з різними цікавими людьми.