Новини / Четвер, 30 липня, 2009

Новини з Львівської обласної. Хірургія

Літо. Дуже спекотно і дуже хочеться на відпочинок, кудись подалі від міста. Проте, дехто не має такої можливості, як і наші дітки, що проходять лікування у Львівській обласній. Для них літо, як і зима, як і інші пори року, зводяться до лікарняних коридорів і палат. вони дуже потребують нашої підтримки, допомоги і просто уваги.

 

 

Мамчур Христинка

Христинка вдома, готується до чергової хімії, що буде в п’ятницю. Минулого разу, коли ми бачились в лікарні, мама Христинки, Зоряна, попросила мене подякувати від її імені всім, хто допомагає Христиночці і навіть підготувала невеличкого листа:
« Величезне спасибі тим людям, яким небайдужа доля таких дітей, як Христинка. Кожна пожертва для моєї дитини – це продовження її життя. Особлива подяка сім’ї Лукашенко - Людмилі і Михайлу з Данії, що підтримують мою дитину протягом хвороби і морально, і матеріально. Надія в кожній людині повинна жевріти до останнього і це тримає нас на цьому світі. Також величезна подяка п. Галині зі Львова за подарунок для Христинки – м’яку іграшку песика, осетрон, який потрібен при кожній хімії і флакон грастима, що просто необхідний, коли падають аналізи!»
Хочеться приєднатися до слів мами і сказати величезне спасибі всім-всім хто допомагає Христинці і іншим діткам пройти цей нелегкий шлях!
В п’ятницю Христинці продовжувати хімію і знадобиться три флакони вінорельбіну, а це 1599 гривень, і ще три – на наступну п’ятницю. Потрібно 3198 гривень і їх немає.
Допоможіть Христинці продовжити лікування.
 


Лесюк Віталік
Віталік в лікарні, ми вже писали, що хлопчик закінчив передопераційну хімію. Віталіку робили МРТ, яке показало, що пухлина зменшилась, це означає, що на лікування організм хлопчика відреагував добре. А в середу зранку Віталіка успішно прооперували. Операція не була тривалою, і близько обіду Віталік вже як має бути бавився з сусідами по палаті. Тепер основне за результатами гістології.
Віталік дуже жвавий, веселий і активний хлопчик, вдвох з товаришем по палаті Тріщ Ростиком хлоп’ята встигають за день так замучити мамів, що мало не здається… А коли йому сумно в своїй палаті, він провідує діток з сусідніх палат. Просимо підтримати хлопчика, в нього все має бути добре!


Бандурка Уляна
Улянка в палаті. Стан дівчинки без особливих змін. Зранку в неї вже кілька днів підряд посилюються головні болі, потім їй вводять гормони і кетанов і вона хвилин через 30-40 засинає. Вдень Улянка при свідомості, на щастя, зараз вже не марить, їсть і п’є сама, розмовляє, тільки голосочок зовсім слабенький… І не посміхається наша дівчинка…
 Результати МРТ Улянки відправлялись Желудковій в Москву. На даний момент Желудкова не може дати будь-яких конкретних рекомендацій – консультувати дитину на відстані дуже не просто. В заключенні вона порекомендувала зробити повне обстеження Улянки, в тому числі МРТ спини і голови з контрастом, а також взяти заключення невропатолога і окуліста. Як тільки всі необхідні результати будуть зібрані – їх знову відправлять Желудковій в Москву. Головна затримка за МРТ – є великий ризик, що Улянка його не витримає. Зараз їй вводять сорбілакт. Дуже хочеться сподіватись, що Уляночка зможе пройти обстеження. Улянці і її батькам дуже потрібні підтримка і молитви. Величезне прохання не турбувати батьків телефонними дзвінками. Всю інформацію можна взнати через мене – 8 050 370 90 02 - Маріна Анісімова.


 
Тріщ Ростик
Наш красень Ростик приїхав продовжувати хімію. Основна хімія для Ростика є в лікарні, ми купили для хлопчика лише ампульний тропісетрон і філграстим. Настрій у Ростика був чудовим, він весело і шумно бавився з Віталіком Лесюк, тільки вид крапельниці одразу зіпсував такий гарний настрій…
Мама Ростика дуже рідко звертається за допомогою, в основному, вони справляються своїми силами, і мама дуже переживає, що Ростику віддадуть препарат, який, можливо, завтра знадобиться іншій дитині, що буде потребувати його більше…
Дуже хочеться, щоб була можливість забезпечувати препаратами всіх діток. І придбання препаратів стає можливим завдяки підтримці наших благодійників, що не забувають про наших діток ні в свята, ні в будні, ні в період літніх відпусток – величезне вам спасибі за це! Величезне спасибі, що завдяки вам, діти вчасно отримують і грастим, і протирвотні препарати – це велика допомога для діток і звичайно ж для мамочок, у котрих стає на одну проблему менше.
 


Сидоров Юрчик
 Юрчик в минулу середу успішно переніс надзвичайно складну операцію по видаленню пухлини. Операція тривала близько 6 годин і після неї малеча 2-3 дні мав би провести в реанімації, проте, вже в п’ятницю Юрчик був в палаті, а зараз малюк вже ходить. В понеділок животик ще болів і малюку кололи знеболююче,а зараз все майже гаразд.  Результатів гістології ще нема, але результати біопсії, яку брали перед операцією, показали, що кістковий мозк чистий.
 Настрій в Юрчика прекрасний, не злазить з таткових рук, посміхається і радісно махає ручкою. Спасибі всім, хто підтримує малюка! Тепер справа за гістологією і стане відомо, що далі.

 

Рис Максимчик
Максимчик теж приїхав в лікарню продовжувати хімію.
На цей блок темодал для малюка є, а от на наступний, через місяць, доведеться купляти самостійно. На рахунку БФ «Крила надії» для Максимчика є 2880 гривень, а потрібно ще 3530, оскільки вартість упаковки темодалу 100 мг становить 6410 гривень.
 Настрій у Максимчика гарний, на руках в тата малюк почувається дуже впевнено. Максимчику дуже потрібна фінансова підтримка.


Марич Ростик
 Ростик теж в лікарні, він їздить на облучку, а потім в нього буде хімія і трьохтижнева перерва, коли йому будуть піднімати аналізи і вводити рекормон. Упаковки рекормона має вистарчини на місяць – і на хімію, і на підняття аналізів, а через місяць знадобиться ще одна упаковка.
 На вихідні хлопчика відпускали додому, що відобразилось на ньому найкращим чином – Ростик посміхається, з радістю спілкується і гуляє лікарняними коридорами. Ростику важко ходити самостійно, йому необхідно за щось триматись, тому, по коридору він пересувається з татом, або зі стільцем, але цілком впевнено! Величезне спасибі всім, хто відгукнувся на прохання допомогти Рстику. На рахунку фонду для нього є 1000 гривень, хочеться вірити, що коли Ростику знадобиться рекормон чи препарати на насткупний блок хімії – ми зможем його ними забезпечити.
 


Ткачук Вадимчик
Вадимчик приїхав на черговий блок хімії. Виглядає малюк добре, бігає і стрибає, так ніби і не було ніякої операції, тількі ручку акуратно притискає до себе, щоб ніде не задіти.
На рахунку фонду для Вадимчика було 4519 гривень, 1440 з цієї суми сьогодні було витрачено на осетрон і два флакони грастима. Залишилось 3079 гривень, так що найближчим часом Вадимчик препаратами буде забезпечений.