Новини / Четвер, 20 серпня, 2009

Фантазія великого масштабу

На творчому занятті у відділенні хірургії дітки малювали, вірніше – дуже багато малювали – дуже – дуже - багато малювали.

Фантазія великого масштабу

На творчому занятті у відділенні хірургії дітки малювали, вірніше – дуже багато малювали – дуже – дуже - багато малювали. Спочатку темою нашого заняття була рідна хата, і всі малювали хатки або будиночки в яких живуть. Пізніше, всі малювали улюблених звірят, песиків, котиків, кроликів... Доречі, серед улюбленців мав опинитись і динозаврик, але юний художник в останню мить змінив композицію малюнку.

 

Маленька Віка намалювала свого улюбленого котика Пухнастика, якого вона дуже любить, любить на стільки що робить йому модні стрижки, малює зуби губною помадою, а нігті фарбує яскравим лаком. І Пухнастик також дуже сильно любить Віку, бо зовсім не подає вигляду що це йому не подобається, а навпаки чемно сидить і чекає коли закінчиться косметична процедура :)
Спочатку намальований котик Віки ніби завис у повітрі і ми довго думали, а що з ним трапилось, але Віка нам підказала, що це він підстрибнув за мишкою, і тому поруч обов’язково потрібно домалювати мишку, що і було зроблено.
Після звірят всі наші дітки зі своїми матусями почали малювати в довільній темі, тут були і машини, і квіти, і натюрморти.

 

Наш Ростик Тріщ дуже переживав за свою праву ручку в якій був катетр, тому він малював лівою ручкою, але потім так захопився, що малював двома руками. Хочеться сказати що Ростик дуже вихований і пунктуальний хлопчик, а його акуратність можна ставити в приклад. В палаті Ростика все має своє місце, книги рівнесенько складені, олівці і фломастери в упаковках, іграшки стоять в рядочок як під лінієчку, ну не хлопчик – а картинка.

 

Мабуть всі знають що таке колективна робота - це коли багато людей роблять щось схоже, для досягнення спільної мети. На творчому занятті у віділенні гематології в нас була колективна робота в рамках двох великих ватманів. Дітки сідали навколо ватману з різних сторін і починали творити.

 

Наші меншенькі, разом зі своїми мамами, вирішили доповнити спільну картину вирізаними з кольорового картону звірятами які, по сюжету, живуть на просторах малюнку. І коли вже старші дітки закінчували малювати гуашевими фарбами в роботу підключились волонтери, в яких було дуже важке завдання. Їм потрібно було об’єднати малюнки діток в одну роботу – ось де і був розгул фантазії. Потрібно було «правильно розселити» вирізаних і намальованих звірів, так, щоб вони не сварились між собою. І звичайно тут нам допомогли дітки які знають багато хороших історій про дружбу між тваринами :)