Новини / Субота, 29 серпня, 2009

Історія про те як ми робили барельєфи :)

Наше суботнє творче заняття у гематології виявилося доволі різноплановим: дітки спробували себе одразу в кількох видах діяльності. Розпочали з розмальовування барельєфів – невеликих плоских гіпсових фігурок, що їх нам подарували наші друзі – художня студія «Нового Акрополя»

Історія про те як  ми робили барельєфи ... і не тільки

Наше суботнє творче заняття у гематології виявилося доволі різноплановим: дітки спробували себе одразу в кількох видах діяльності. Розпочали з розмальовування барельєфів – невеликих плоских гіпсових фігурок, що їх нам подарували наші друзі – художня студія «Нового Акрополя» ( велике їм спасибі!). Завдання виявилося нескладним і захоплюючим, і буквально за кілька хвилин наш робочий стіл був закладений кольоровими барельєфами. Кожна дитина могла вибрати собі барельєф із зображенням, яке їй до вподоби. Втім, найпопулярнішими виявились барельєфи з лебедями. Наші маленькі майстри не боялися експериментувати, і як результат отримали чудові барельєфи із різнокольоровими лебедями, гідні найкращих сувенірних крамничок. :)

Маленький Андрій, завжди веселий і життєрадісний на наших заняттях, створив симпатичні барельєфчики із зображенням сов, постійно розмовляючи і піднімаючи усім настрій своїми жартами.

Декому вдалося створити цілу колекцію барельєфів, як наприклад мамі Олежика. Хлопець був не надто налаштований на малювання, а от його мама займалась із величезним задоволенням. Завдяки її старанням стіни у їхній палаті тепер прикрашені чудовими барвистими барельєфами .
Коли «барельєфні» ідеї вичерпались, ми розпочали роботу з глиною – цікавим природнім матеріалом, який дарує просто необмежене поле для фантазії. Наша волонтерка Юля втілила у глині чудові образи козака і декількох фантастичних (і просто таки фантастично кумедних) істот, чим надихнула усіх на власну творчість. Найбільш ретельним і завзятим у ліпленні виявився Андрійко: він зліпив величезну ящірку, яка згодом трансформувалась у крокодила, і ще більшого равлика – справжній витвір мистецтва.

Зразок ліпки равлика Андрій побачив на упаковці з глиною, і потім, як справжній знавець допомагав іншим з цим. Равликоліплення так захопило всіх, що в результаті в нас з’явилося ціле сімейство равликів :)


Багато дітей, на жаль, не змогло прийти на заняття, тому їхні мами просто заходили до нас і спостерігали за процесом, аби пізніше повторити це з дітками в палатах. Часом вони давали нам цінні поради і ділилися ідеями, як, наприклад, мама малесенького Богданчика. Вона запропонувала нам зробити намисто із глиняних кульок. Ця ідея особливо сподобалась Соломійці (відчувається - справжня дівчина! ). Трошки терпіння і майстерності – і тепер у Соломійки є два чудові власноруч зроблені різнокольорові намиста.

Загалом, заняття пройшло вдало, неодмінно будемо знов експериментувати з глиною і розмальовуватимемо барельєфи, наступного разу вже великі!