Новини / Вівторок, 27 жовтня, 2009

Сестрички Лапчак - збір коштів триває!

На сьогодні для сестричок Лапчак в цілому зібрано 2613 євро, з них 9136 гривень (733 євро за курсом Приват Банку на сьогодні) надійшло на рахунок фонду «Крила надії». Величезне спасибі всім-всім, хто допомагає зібрати для сестричок необхідну суму на поїздку до Ессен.

Кошти поступово збираються, але і сума, необхідна на поїздку, теж, на жаль, несподівано виросла з 3 тисяч євро до 6 тисяч євро. Справа в тому, що дівчаткам давно не робили МРТ, а його результати скоріш за все знадобляться фахівцям клініки для повної діагностики. У вартість обстеження - 360 євро на двох - вартість МРТ не входить. Для кожної з сестричок МРТ обійдеться по 750 євро - це додаткові 1500 євро на двох. МРТ будуть робити під наркозом і якщо наркоз викличе якісь ускладнення - дівчаток разом з мамою госпіталізують на добу в клініці, і вартість госпіталізації для кожної з сестричок складе по 700 євро - це ще плюс 1400 євро ... Безумовно, ми щиро сподіваємося, що ніяких ускладнень після наркозу не буде, але якщо таке станеться, то батькам буде просто нічим розраховуватися з клінікою.
  Зараз дівчата їдуть в Ессен лише на обстеження. Однак, оскільки у Іванки виявлені нові мікроскопічні вогнища в обох очках, велика ймовірність того, що в Україні її чекає видалення обох очей. У нас ретинобластоми лікують хіміотерапією і, якщо пухлина не реагує на хімію - доводиться видаляти око, оскільки ця пухлина не поширюється за його межі. Але батьки дівчаток дуже сподіватися, що фахівці центру в Ессені зможуть запропонувати іншу модель лікування, завдяки якій меншій Іванці вдасться зберегти обидва ока. Адже старша Оленка після видалення ока була впевнена, що її нове очко буде бачити, а оскільки воно не «працювало», дівчинка постійно знімала його і ховала в найнесподіваніших місцях ... Тато Віктор каже, що неможливо звикнути, як дитина дістає і ставить назад свій очної протез.
Вартість такого лікування нам поки що не відома і ми дуже сподіваємося, що 9 листопада клініка зможе його запропонувати і виставити рахунок. А зараз, спираючись на досвід лікування інших пацієнтів з такими ж діагнозами в клініці Ессена, ми можемо припустити, що вартість його буде не менше 10 тисяч євро.
Ми із завмиранням серця чекаємо поїздки сім'ї Лапчаків до Ессена і щодня підбиваємо суму надходжень, сподіваючись і вірячи, що горезвісні 6 тисяч євро вдасться зібрати вчасно. Залишилося зібрати ще 3387 євро. На рахунку кожен день, час летить невблаганно, а зібрано менше половини суми. Дуже просимо підтримати родину Лапчаків не тільки матеріально - хоча це зараз першочергове завдання, але й морально. Вони перебувають у стані постійної моральної напруги і кілька добрих слів смс-повідомленням на телефон татові можуть стати для них неабиякою підтримкою!
Ми віримо, що сума буде зібрана і наші маленькі принцеси дуже скоро прибудуть до Ессена!