Новини / Вівторок, 03 листопада, 2009

Сестрички Лапчак - ще один тиждень на збір!

Минулого тижня стало відомо, що клініка в Ессені готова прийяти дівчаток не раніше 16 листопада. Справа в тому, що за останній тиждень в клініку прибуло 8 сімей з України і прийняти Лапчаків 9 листопада, як ми того хотіли, вони просто фізично не можуть.

                                                                                                                Ця звістка потягла за собою дві новини. По-перше, у нас з'явився додатковий тиждень для збору коштів, а це чудово, тому що саме тиждень тому збір активізувався! І, по-друге, навіть якщо б у консульстві виникли якісь проблеми - у нас був би у запасі ще тиждень, щоб переконати консула, що візи для цієї сім'ї життєво необхідні. Але додаткові переконання для консула не знадобилися - сьогодні сім'я Лапчаків разом з візами повернулася з Києва! Так само в Києві їм передали і оригінал запрошення з клініки.
  Варто сказати, що батьки неймовірно переживали через візи, і тільки цієї ночі, вже по дорозі додому, вони, нарешті, змогли спокійно виспатися!
А тепер про гроші. На сьогодні в цілому зібрано 12442 євро! Це просто неймовірно - необхідна сума на обстеження є! Більше того, сталось те, про що ми навіть не сміли мріяти - зібраної суми вистачить не тільки на обстеження. Ми дуже сподіваємося, що клініка в Ессені не тільки обстежить наших принцес, але і візьметься лікувати маленьку Іванка. Як ми писали, вартість лікування наразі не відома, але, за попередніми розрахунками складе не менше 10 тисяч євро. Яким же ж було наше здивування, коли стало зрозуміло, що частину цієї суми вже зібрано! Величезне спасибі всім-всім хто допоміг зібрати цю суму!
Особлива подяка Тані Гладишевій - саме вона домовилася з українськими телеканалами про зйомку сюжету про сестричок Лапчак. Окреме спасибі журналістам каналів 1 +1 та НТН, які зняли і показали чудові сюжети про наших принцес! Після випусків новин зателефонувало надзвичайно багато небайдужих людей, а надходження на рахунок відбувалися з такою частотою, що ми ледь встигали підбивати баланс!
Також величезне спасибі Юлі Ноговіцин і всієї Асоціації «Жити завтра», за те, що погодилися і посприяли організувати збір коштів для сестричок через i-box!
Спасибо Валентину, який зустрівся з Лапчаками в Києві і передав для малят 40000 гривень, спасибі родині Бабійчук за 400 $, і всім, хто передавав конверти через нас, не вказуючи своїх імен.
Величезне спасибі всім! Ми дуже переживали, що не зможемо зібрати необхідну суму до від'їзду дівчаток, а коли сума подвоїлася - стало по справжньому страшно. Але зараз знову повернулася впевненість в тому, що все буде добре і надія, що обстеження і можливе лікування в клініці Ессена стане поворотним моментом у долі красунь сестричок Лапчак - Оленки і Іванки!