Новини / П'ятниця, 05 березня, 2010

Експериментуємо з гуашшю!

Готуючись до наступного творчого заняття в ЛОДСКЛ, ми вирішили згадати стару добру техніку малювання гуашшю. Але насправді не все так просто як здається. На цей раз ми приготували для діток цікавіше завдання,ніж звичайне малювання фарбами.

Секрет техніки полягає в тому, що спочатку фарби наносяться лише на одну половину аркуша. А вже коли малюнок на ній завершено,ми згинаємо аркуш вдвоє так, щоб візерунок,який ми нанесли на одну половину листка, відбився на другій половині. Таким чином виходить малюнок з дзеркальним ефектом.

 Діти з цікавістю та захопленням працювали над своїми малюночками: радісно придумували ЩО ж їм намалювати, гамірно підбирали потрібні кльори, старанно наносили фарби на одну частину аркуша і знетерпінням чекали моменту, коли малюнок буде завершено і прийде час його перебивання на іншу частину.

 Не менше задоволення від нашого заняття отримали і батьки діток. Вони з радістю допомагали своїй малечі вимальовувати цікаві  та химерні картинки.

Однак не всі дітки підтримали ідею малювання з ефектом дзеркала. Наш юний художник вирішив не зраджувати звичайному живопису :)

 

Головне,що усі дітки та їхні батьки гарно провели час і хоча б на трішечки відволіклися від своїх лікарняних клопотів. Адже саме цього вони зараз так сильно потребують.