Новини / Вівторок, 23 березня, 2010

Розмальовуємо тарілочки!

Кожному з нас, мабуть ,в дитинстві батьки казали таку фразу: «Ану скоренько доїж все з тарілочки,щоб побачити ЩО там на дні намальовано! :)» Власне,згадавши ці слова,нам і прийшла на думку ідея розмальовувати з дітками тарілочки. Щоправда їсти з них не варто, бо зроблені вони із звичайнісінького картону. :)

До того ж розмальовавували ми наші тарілочки гуашю.

   Завдання виявилось цікавим як для діток, так і для їхніх батьків. Навіть найменші пацієнти ЛОДСКЛ завзято брали участь в роботі над створенням унікального візерунку на власній картонній тарілочці. Щоправда їхня робота частіше полягала у вигадуванні малюнків і поясненні батькам ЩО саме вони хочуть бачити намальованим на своїх тарілочках. Батьки у сою чергу покірно малювали і допомогали своїй малечі втілити задум в реальність.

У відділенні гематології наша волонтерка Маша успішно проводила заняття з сімома дітками та їх батьками. Вона і розповіла про те як захоплено усі працювали над росписом тарілочок. Каже, малеча з батьками так захопилися, що навіть тарілочок зретою виявилося замало. Тому потім дітлахи малювали ще й краєвиди і натюрморти на звичайних листках формату А-4. Отака-от у діток жага до мистецтва. Що безумовно не може не тішити.

А от в відділенні хірургії була лише одна мленька крихітка.Її фантазії на тарілочці втілювала мама. Найцікавішим було те,що кожного разу, коли малюнок вже здавалося завершений,наша кихітка вигадувала ще щось і просила маму, щоб вона це домалювала. А ще дівчинка розказала волонтерам дуже веселий віршик про голуба.

Отже нам знову вдалося подарувати тимчасовим мешканцям ЛОДСКЛ кілька годин творчого відпочинку від щоденних клопотів. І це просто чудово!