Новини / Середа, 07 квітня, 2010

Проскурник Дімка - знову СОС - 80 тисяч гривень на ТКМ!

Дімка - як знайти слова, щоб написати про цього одинадцятирічного хлопчика так, щоб йому допомогли, щоб його помітили і не пройшли повз. Для мене за роки лікування він вже став членом сім'ї, племінником, другом, молодшим братиком, чиї успіхи я сприймаю, як свої і чия біль віддається болем у мені.

  Тоді, три роки тому, все, що я знала про нього, коли осіннім днем йшла в лікарню це те, що у відділенні гематології з'явилося дев'ятирічної диво з Калуша з пухнастими віями. Так, саме вії – це перше, що мені розповіли про Дімку - довгі пухнасті вії, яким заздрили всі дівчатка, медсестри, санітарки і мами відділення, вперті пухнасті вії, які відростали після кожної хімії, на заздрість всьому жіночому колективу.
  Потім я дізналася, що маленький худенький хлопчик бореться зі страшним діагнозом - гострим гібридним лейкозом з переважно мієлоїдним диференціюванням та ускладненнями від хімії. Було стільки всього - змішана грибкова інфекція в легенях, печінці, селезінці (ми тепер знаємо всі можливі препарати, якими можна лікувати грибкову інфекцію, оскільки Дімці вводили їх всі), були болі в спині оскільки гриби дісталися хребта, стеноз стравоходу - слизова просто була
з'їдена і просвіт стравоходу настільки звужений, що часом проходила тільки вода.
  А Дімка боровся, боровся відчайдушно і зовсім не по-дитячому.
  І Дімка переміг, переміг лейкоз, переміг гриби, відвоював у хвороби можливість нормально приймати їжу.
  Два роки Дімка був удома, жив звичайним життям, катався на велосипеді, грав з братом і збирався до школи, але ... Хвороба повернулася, і лікарі сказали, що без ТКМ не обійтися. І Дімка знову повернувся у відділення, щоб почати все з початку. 
  На даний момент пройдена вся проти рецидивна хімія і Діму чекають у Києві на підготовку і проведення ТКМ
  Якщо в понеділок Дімка вже буде в Києві і почне підготовку до пересадки - у нього хороші шанси на одужання. А якщо він приїде тижнів через два, ця пересадка може вже не мати ні якого сенсу. У Дімки чомусь все лікування йде саме так - «СОС - потрібно терміново».
  А все знову впирається в гроші. Потрібно близько 80 тисяч гривень.
  Чи варто говорити про фінансові можливості сім'ї, яка впродовж трьох років рятує дитину від лейкозу? Не встигли батьки оправитися від першого етапу лікування, коли просто астрономічні суми йшли на купівлю протигрибкових, як у Дімки діагностували рецидив ...
  Ніяких заощаджень у сім'ї не залишилося. Хоч про трансплантацію і було відомо відразу після рецидиву, однак зібрати хоч що-небудь так і не вдалося - у Дімки падали аналізи і все йшло на грастіми, віфенди, донорів тромбоконцентрату.
  Для пересадки необхідно мати хоча б п
’ятьох перевірених донорів крові. Досвід показує, що для того, щоб знайти п'ятьох - потрібно обстежити близько тридцяти осіб. Перевірка одного донора коштує близько 600 гривень, значить, 18 тисяч гривень піде тільки на пошук донорів крові. Вартість препаратів складе не менше 10 тисяч гривень. А якщо доведеться боротися з грибами - суми будуть захмарні ... Флакон кансідаса вартує зараз близько 6500 гривень.
  Протягом трьох років Дімка відчайдушно бореться за право вижити, він дуже сильний і терплячий хлопчик, проте, як тільки здається, що він видерся - його життя знову висне на волосині, і все впирається в гроші. Дімка дуже втомився, мало хто з нас, дорослих, повною мірою осягає сенс цієї втоми, а Дімка всього лише 11 річний хлопчик, всього лише дитина, яка більше не може жити в лікарняній палаті і дивитися на світ через лікарняне вікно.
  Будь ласка, допоможіть Дімці! 80 тисяч гривень - це ціна його життя.
У нас поки ще є час. У Дімки поки ще є час .... Час, який тане з кожною хвилиною.

  П.С. Зараз цій мужній сім'ї крім матеріальної, дуже потрібна моральна допомога. Не пройдіть повз, саме ваше добре слово, саме ваша СМС можуть стати вирішальними і допомогти перемогти хворобу, телефон мами 095 825 24 00, Наталія Проскурник

Якщо ви готові передати гроші, телефонуйте - 050 370 90 02, ми під'їдемо в будь-яку точку Львова.

Реквізити для надання допомоги:
Одержувач: Львівська обласна філія АКБ «Укрсоцбанк»
МФО 325019
ОКПО 09325011
рахунок 29242345080004
Призначення платежу: Для зарахування на картковий рахунок 26254345010151
Проскурник Наталія Іванівна. ІПН 272204985, Благодійна допомога на лікування сина.
 
 
  Величезне прохання, кошти переказувати на реквізити мами, оскільки трансплантація буде проходити в Киеві і ми не зможемо оперативно пересилати необхідні препарати.