Новини / Середа, 04 серпня, 2010

Не стало Насті Микитинець

Вчора ввечері мені подзвонив тато Насті Микитинець і повідомив: «Ми повернулися». Серцем я майже повірила - всеполучилось, все добре, все закінчилося! Але розум підказував - тільки одна причина могла пояснити передчасне повернення сім'ї ...

27 липня в реанімації Білоруської клініки зупинилося серце Настуні Микитинець. Мила, світла, чиста дівчинка ... Вона їхала до Мінська боротися і перемагати, вона збиралася повернутися живою та здоровою.
Пересадка пройшла успішно, але вливання донорських клітин це тільки початок, найскладніше починається після дня «0». Через ускладнення Настю відразу підключили до штучної нирки, їй кілька разів робили очищення печінки, більше двох тижнів дівчинка провела в реанімації. У Насті розвинулася інфекція, з якою вона не впоралася. З волі долі, за день до того, як Настуня покинула нас, на рахунок клініки поступили недостаючі 45 тисяч доларів, які ми так і не змогли зібрати повністю.
Настя була дуже доброю дівчинкою, вона дуже хотіла жити. Перед операцією було стільки надій і стільки тривог ... Тепер все закінчилося.
Я не знаю, де батьки знаходять сили ховати своїх дітей ... Майже відразу після похорону, батьки Насті зателефонували, щоб повідомити, що кошти, які залишились в них на рахунку - близько 2 тисяч доларів - вони віддадуть дівчинці з України, яка проходила лікування з Настунею в Білорусії і в якої ще є шанс. Гроші, що залишилися на рахунку фонду, також будуть використані для інших діток. Батьки Насті дякують всіх, хто не залишився байдужим до їх горя і допомагав їм, чим міг. Настуня теж знала, як багато людей хотіли, щоб вона жила.
Тепер вона Ангел. Чистий і світлий, як усі наші Ангели. Пом’яніть у своїх молитвах Настю і її батьків, Олену та Юрія.
Вічна пам'ять.