Новини / Вівторок, 30 листопада, 2010

Сезон передсвяткових приготувань оголошується відкритим! :)

Перший лапатий сніжок нарешті потішив нас, кружляючи за вікном. Крокуючи під цим холодним небесним пухом у теплому одязі та взутті, нарешті з’являється відчуття наближення свят. Отож, ми вирішили не баритися – і розпочали передсвяткові приготування вже зараз, аби бути впевненими, що встигнемо зробити усе заплановане. :)

 

У відділеннях на нас разом із дітками чекало дуже багато роботи, адже цього разу нашим завданням стало декорування коробочок. Складність роботи полягала у поєднанні одразу кількох цікавих технік. Однак воно було того варте! :)

 

 

 

Для створення чудових шкатулочок ми обрали розпис, кракелюр та декупаж. І, якщо із першою технікою усе зрозуміло, то про дві наступні варто коротко розповісти. Отже:

Кракелюр – це техніка, яка завдяки нанесенню на поверхню спеціальних лаків та фарб утворює кольорові тріщинки. Такий собі «ефект старіння».

 

 

Декупаж – це оздоблення поверхні кольоровими серветками, використовуючи клей ПВА. Після такої обробки візерунок із серветки виглядає так, ніби він був намальований на поверхні, яку оздоблювали.

 У відділенні хірургії цього разу діток було небагато.

 

 

Серед наших маленьких друзів була, як завжди, усміхнена Христинка Радецька . Саме її роботу зображено на першій світлині цієї статті.

Деяким батькам та діткам ми пояснили суть завдання і роздали матеріали в палати для самостійного опрацювання цієї надзвичайно цікавої передсвяткової теми.

У відділенні гематології діток цього разу було багато.

 

 

Була серед них і наша Танічка Дзюба . Дівчинка пройшла другий блок хіміотерапії, результатів типування ще немає, чекаємо з дня на день. Почувається непогано, тільки тато жаліється, що перестала їсти і схудла. Гадаємо, піднімуться аналізи – з’явиться і апетит, і Тетянка все надолужить!

 

 

Іра також завзято виконувала завдання.

 

 

Як завжди, прийшов на заняття і Віктор. Оцю симпатичну шкатулочку він зробив власними руками.

 

 

А от наше сонечко Ігорчик Шеремета , на жаль, на занятті не побував, бо закінчив блок хімії і поїхав додому. Але ми втішилися, адже знаємо як сильно хлопець любить рідну домівку з його неодноразових розповідей.

Протягом усього заняття дітки були надзвичайно зосередженими та завзятими, виконували завдання дуже активно. Робота так захопила усіх, що часу бракувало навіть на жарти. Отож, ми надзвичайно задоволені результатом і будемо надалі шукати для наших занять такі ж захоплюючі завдання, які би сприймалися дітками не менш позитивно, чим допомагали б їм абстрагуватися від думок про лікування!

 

 

 

 

 Наталя Баландюк 

БФ «Крила надії»

032 240 76 13

 

          Проект «Терапія радістю» здійснюється  за підтримки Львівської міської ради.