Новини / Середа, 29 грудня, 2010

Валерія Фостійчук - знову потрібна допомога!

Вже рік як Валерія закінчила основне лікування. Дівчинка вдома, у лікарню їздить раз на 2-3 місяці, по основному захворюванню все чисто, здавалося б, жити і радіти! Але з закінченням лікування проблеми не закінчилися ...

 

Більше року після операції дівчинка проходила з металевим апаратом на ніжці, який служив опорою для прооперованої кістки. Апарат жахав своїм виглядом, але не це найстрашніше - штирі входили в ногу, їх постійно потрібно було промивати літрами бета дину , але вони все одно гноїлися. У квітні запалення стало настільки сильним, що апарат довелося знято. Валерії загіпсували всю ногу. Але і це ще не все. Нога боліла, виявилося - перелом ...

Влітку знову почалися проблеми - запалення почалося під коліном, довелося по-новому накладати гіпс, залишаючи незакритий квадратик під коліном, щоб рану можна було промивати.

А місяць тому на рентгені виявили ще один перелом ... Просто напасть якась! Після операції, яка була у Валерії, кісточка протягом тривалого часу залишається дуже тендітною, і переломи, на жаль, не рідкісні. Хоч дівчинка і вживає кальцій у всіх можливих формах - від сиру до таблеток, на жаль, маємо що маємо.

І це теж ще не все. Після різдвяних свят Валерію чекають в лікарні на ще одну операцію. Кістка не обростає сполучною тканиною і її потрібно зміцнювати.

Після першої операції Валерії більше тижня вводили антибіотик Меронем, на сьогоднішній день упаковка 500 мг варто 1950 гривень. Що знадобиться в цей раз - поки не відомо і мама дуже переживає, як вони впораються ...

Сама дівчинка сприйняла новину мужньо, не дивлячись на те, що знову на тривалий час їй накладуть гіпс, а може, і знову одягнуть апарат ... Доктор вже попередив, що процес відновлення буде тривалим і не простим, головне, що з онко чисто, а інше все поправимо!

У Валерії ще є брат і сестра, і сім'я ніяк не вибереться з постійних витрат на поїздки до Львова, антибіотики, дієти. Після операції їм не обійтися без допомоги небайдужих людей. Якщо зібрані гроші їм не знадобляться - вони підуть на потреби інших дітей.

Але наразі Валерії як і раніше потрібна наша допомога.

 
Кошти можна переказувати на рахунок фонду, вказавши в призначенні: добровільна пожертва для Фостійчук Валерії.