Новини / П'ятниця, 21 січня, 2011

Жити. Творити. Перемагати!

З 25 січня по 14 лютого 2011 року у торгівельному комплексі «Злата плаза», місто Рівне, триватиме перша авторська виставка молодого художника Назарія Матвійчука.

Назару всього 18 років – і малює він усе своє свідоме життя, пригадує, що з раннього дитинства найкращою іграшкою були олівці та мамині журнали, де можна було малювати та обводити картинки і фотографії. У 10 років юний художник став відвідувати гурток при «Школі мистецтв», тоді ж він найбільше вподобав малювати гуашшю пейзажі.
Творчість допомагає Назару зберігати позитивний настрій та дає сили на боротьбу – п’ять років тому юнакові діагностували гострий лімфобластний лейкоз. Та попри виснажливе лікування, Назар не втрачає жаги до життя та творчості – він малює олійними фарбами, пастелями, аквареллю.
Минулої зими Назар лікувався в одній з італійських клінік, та не протоколи лікування привертали його увагу, а неймовірна краса навколо – природа, архітектура та люди.
- Особливо мене вразила Венеція, - розповідає художник, - чарівність вузьких вулиць-колодязів, фасади старовинних будинків, що занурюються просто в воду, численні канали, нахабні голуби, натовпи туристів на центральних площах і лунка тиша в непримітних провулках. І мости...Безліч мостів... Вже вдома я почав малювати Венецію, передавати її красу так, як можу.
Запрошуємо вас відвідати виставку та розділити із Назаром Матвійчуком казковий світ його картин.
 

ГО «Берегиня Рівненська» www.poryatunok.at.ua 
Контактні особи: Євгенія Петровська (063 3591842), Катерина Іванова (067 905 63 13)

Відео можна переглянути тут