Новини / Середа, 23 лютого, 2011

День онкохворої дитини у Львові.

Вже чотири роки 15 лютого в День онкохворої дитини в центрі міста Львова ми проводимо свічковe акцію - викладаємо із запалених лампадок фразу «НАДІЯ Є!» Акція вже стала традиційною, а за останні два роки - всеукраїнського.

15 лютого - це особливий день. Для нас це в першу чергу день дитини, що подолала рак. І ми знаємо, які сюрпризи не приготувала б погода - у цей день ми будемо на площі не одні.

Щороку в цей день ми зустрічаємо старих і знаходимо нових друзів. У цьому році було дуже холодно, навіть фотоапарат відмовлявся фотографувати, але ми таки зібралися. Найбільшим сюрпризом була поява Христинки Мамчур з мамою. Спочатку ми подумали, що вони тут випадково. Ні! Христя прийшла запалити свічку, з її легкої руки і запалала вся фраза! З появою дівчинки все пожвавішало - і мороз став не мороз, і вітер - не вітер.

Там же ми познайомилися з Юрієм Федчаком, кореспондентом сайту новин Дрогобич Інфо, де вже є звіт про нашу акцію, ще раніше, ніж у нас :) Юрій якраз на акції опинився випадково, але зацікавився і залишився подивитися, а заодно запропонував інформаційну підтримку.

І, звичайно ж, незважаючи на погоду, відзняти акцію приїхала наша улюблена знімальна група, на чолі з Христиною Стець, готові завжди, в будь-який час дня і ночі, і в дощ, і в сніг, летіти на край міста, щоб зробити сюжет про дітей, яким потрібна допомога.

Такою веселою компанією ми морозили пальці, роздаючи листівки, і переступали з ноги на ногу, спілкуючись з перехожими на промерзлій площі перед пам'ятником Тарасу Шевченку у Львові.

Після кожної такої акції, коли відігрівати замерзлі руки над горнятком ароматного чаю, розумієш, що тобі небайдуже, мешканцям та гостям твого міста небайдуже, школярам і пенсіонерам не байдуже - в душі міцніє впевненість - НАДІЯ Є!