Новини / П'ятниця, 11 березня, 2011

Квітковий бум у дитячій лікарні на Дністерській! :)

В суботу ми вирішили створити у лікарні справжню заквітчану весну.

За вікном усе частіше стало з’являтися яскраве сонечко, граючись своїм яскравим промінням та зігріваючи нас приємним довгоочікуваним теплом; око милує оживаюча природа, яка з кожним днем процвітає усе буйніше. А тут ще й Міжнародний день жінок наближається. Під враженням таких приємних святкових та погодніх перемін ми й вигадали тему для нашого суботнього заняттявиготовлення квіточок та букетів із гофрованого паперу.

На перший погляд завдання видається неймовірно важким, однак вникнувши у творчий процес усі зрозуміли, що насправді усе це робити просто і цікаво.

Серйозна підготовка до творчого заняття розпочалася із приготування спеціальних дротиків, які ми використовували в якості стебла квітки. Решту завдання ми виконували вже разом із дітками та їх батьками безпосередньо у відділеннях лікарні.

У відділенні хірургії кожен вигадав оригінальні квіти. Дехто зробив цілий букет різноманітних квіточок.

 

 

Ось ці два букетики зробив маленький Михайлик для сестрички і для мами. І ні капельниця, ні біль в руці не завадили йому створити таку красу, адже хлопчик не забув про наближення 8-го березня і дуже хотів привітати своїх рідних.

 

 

Віка трудилася разом із мамою. У них вийшов теж дуже цікавий та кольоровий букетик.

 

 

А от Максим робити квітки допомагали волонтери.

 

 

Юрчик Сидоров цього разу займався у палаті. Мама йому допомагала. Разом вони створили чималенький квітник :)

Юрчик проходить хіміотерапію. Почувається по різному, то краще, то гірше. Препарати основної хімії наразі є для малюка в лікарні.

У відділенні гематології робота просувалася ще жвавіше.

 

 

Руслан cпершу не дуже хотів робити квіточки, мовляв, робота ця виключно дівчат. Та спостерігаючи за виготовленням барвистих букетів тими-таки дівчатами, він не зміг втриматися осторонь.

 

 

Разом із Танею Дзюбою  вони у нас були незмінними творчими лідерами. Доки всі ще доробляли першу квітку, вони вже працювали над третьою :)

Тетянка  закінчила останній курс хіміотерапії, зараз піднімає аналізи. За три тижні дівчинка їде в Київ, проходити консультації і обстеження стосовно майбутньої авто-ТКМ.

26 лютого у львівському клубі пройшов концерт «Хіп-хоп заради життя»  в підтримку Тетянки. Учасникам концерту вдалося зібрати 22 тисячі гривень, кошти передано батькам. Величезне-величезне спасибі всім, хто організував та провів концерт, і всім, хто завітав гарно провести час та допомогти Тані! Кошти будуть дуже потрібні, адже купівля необхідних препаратів та обстеження донорів для ТКМ обійдуться зовсім не дешево… І фінансова допомога для дівчинки все ще дуже актуальна.

 

 

Адріянка вирішила робити якусь казкову кольорову квіточку. Описувати те, як маленька веселуна тішилася своєю роботою – марна справа, це потрібно було бачити. :)

 

Олежик теж приєднався до створення квіткового раю побачивши як Руслан вправно працює над своїми квіточками.

Після заняття діти разом із волонтерами вирішили подарувати власноруч виготовлені букетики тим, хто на заняття з тих чи інших причин прийти не зміг. Тому ми можемо сміливо стверджувати, що весна у відділенні не оминуло нікого. І настрій став по-справжньому весняним :)

 

Наталя Баландюк

БФ "Крила надії"

(032) 240-76-13