Новини / Понеділок, 23 січня, 2012

Будь ласка, тільки живи!

Минулого тижня в середу прооперували Софійку Єфименко. До операції готувалися довго, через низькі аналізи її відкладали кілька разів, лікарі дуже переживали, що пухлина піде в ріст, оскільки хіміотерапія залишилася далеко позаду. Але МРТ не показало ніякої активності. Проте, відкладати далі було вже нікуди

              Як ми вже писали, операція тривала 13 годин. Сказати, що вона була складною - не сказати нічого ... Софійку оперувала ціла команда першокласних хірургів ЗУСДМЦ та інших львівських лікарень.

            Ніч була важкою, говорити, про що-небудь, було занадто рано.

            Вранці впали всі аналізи, терміново знадобився тромбоконцентрат. Дивом вдалося знайти донора, дивом у нас виявилася система для сепарації і тромбоцитів відібрали навіть більше, ніж планували.
            Але поки на станції переливання крові йшла сепарація, в лікарні у Софійки сталася зупинка серця ... Реаніматологам кілька разів довелося перезапускати тендітний моторчик в тілі нашої дівчинки - занадто багато крові втратила Софійка, дуже слабеньке серце, дуже важка операція. Добу наші лікарі боролися за Софійкіне життя. Увечері мама ревіла в трубку так, що я боялася, будь-що запитати.

            А вранці наше сонечко відкрило очі.
            На якусь мить всі змогли полегшено зітхнути. Але тільки на мить. Стан залишався важким. Одразу  почалося - привезти меронем, знайти нетроміцін, замовити біовен, привезти біовен, не знайти нетроміцін ... Замовити системи для тромбоконцентрату. Привести протипролежневий матрац - ще рік тому нам передали його з Києва - я навіть не пам'ятаю, хто саме нам його подарував, але спасибі вам величезне, він підійшов нашій дівчинці!
            Софійка майже весь час спить, їй вводять знеболююче, іноді пускають до неї маму і бабусю. Сьогодні вона не надовго прийшла до тями, впізнала маму, впізнала лікаря. Але стан Софії, як і раніше, важкий. Їй, як і раніше потрібні молитви, і дуже потрібна фінансова допомога. На рахунок фонду для дівчинки надійшло 3450 гривень, а препаратів закуплено вже більш ніж на 6000, і список зростає щодня, сьогодні вже замовлена наступна упаковка меронему вартістю 3000 гривень.
            Величезне спасибі всім, хто відгукнувся на прохання про допомогу Софійці, і взагалі всім, хто допомагає дітям! І окреме спасибі нашим чудовим лікарям, які щодня борються за дитячі життя.
            Період одужання буде довгим і непростим. Ми дуже просимо не залишати Софійку. Дуже потрібна фінансова допомога. Також дуже потрібні донори тромбоконцентрату 4 (+). Донорами тромбоконцентрату беруть лише чоловіків. Якщо ви можете і хочете стати донором для Софійки - зв'яжіться з мамою 096315 82 93, Наталя.

            Кошти можна переказувати на реквізити фонду, вказавши в призначенні: Добровільна пожертва для Єфіменко Софії.