Новини / Середа, 29 лютого, 2012

Львів. 10250 гривень на купівлю водяної бані та центрифуги у відділення ЗУСДМЦ.

Всі ми прекрасно знаємо про те, що проблема донорства крові та компонентів в дитячій онкології стоїть так само гостро, як і проблема дорогих препаратів. А іноді з жахом розуміємо, що знайти гроші на ліки часом навіть легше ніж донорську кров.

   

Процес переливання крові для наших малюків дуже складний і включає в себе багато етапів - знайти донора, обстежити, зробити забір крові, перевірити, привести, зберегти, перевірити ще раз, перелити. Остання перевірка повинна показати, чи сумісна кров донора з кров'ю маленького реципієнта і роблять її безпосередньо перед переливанням.
            Для цього в пробірку беруть донорську кров і в центрифузі відділяють плазму від еритроцитів. Плазму набирають в іншу пробірку, капають в неї кров дитини, поміщають у водяну баню і чекають, чи буде реакція. Якщо все добре - кров можна переливати.
            Маленьким пацієнтам хірургії ЗУСДМЦ такі переливання потрібні часто. Тому, і водяна баня, і центрифуга у відділенні, звичайно ж, є. Але служать вони вірою і правдою вже дуже-дуже багато років, а все має свій термін. І це обладнання дуже б хотілося замінити до того, як воно перестане працювати ...
            Нам потрібно всього 10250 гривень. Вартість центрифуги 4000 гривень, водяної бані - 6250 гривень. Це зовсім не велика сума для медичного обладнання, зате дві ці речі необхідні і незамінні при переливанні крові.
            Багатьом з наших маленьких друзів вдається пройти лікування саме завдяки донорській крові. Допоможіть зробити цей процес безперебійним. Потрібно 10250 гривень на купівлю водяної бані та центрифуги для відділення хірургії ЗУСДМЦ, де проходять лікування діти з онко захворюваннями.

Кошти можна переказувати на реквізити фонду, вказавши в призначенні: Добровільна пожертва на купівлю обладнання.