Новини / Понеділок, 04 червня, 2012

Яскраві метелики із львівської лікарні:)

Перші літні дні діти із гематології та хірургії Львова зустріли доволі символічно – розписом метеликів, котрі утотожнються саме із сонечком та теплом. По правді кажучи, спершу тема не викликала у мене якихось надзвичайних очікувань та захоплення, але це було до того як я взялась за розпис. Діти, на відміну від мене, одразу ж зацікавились завданням, і це не дивно, тому що в них чудове відчуття таких речей:). Метеликів ми вирізали із тканинних ролетів, а розписували, як це традиційно робимо, акрилом.

              

            Розпочнемо першу літню статтю із опису роботи діток із відділення гематології.

           

           Разом із приходом нової пори року відбулись і маленькі зміни у творчій сфері – на загальному занятті вперше побувала Яринка Бардин. Аби не лише це вирізняло її роботу від попередніх разів, вона разом із мамою  працювала на повну потужність, розписавши аж 4 метелика, кожен з яких не схожий на переднього. Але є одна риса, що їх об’єднує – вони всі дуже гарні:).

           

Вагомі зміни зауважуємо і у Жені Демчишина. Окрім яскраво вираженого покращення настрою, хлопець може похвалитись кращою координацією рухів, значнішою впевненістю у власній роботі. Євгеній розписав двох метеликів, йому цьому трішки допомагав волонтер Сашко. Хоч метелики мають зовсім різні узори, проте одразу ж видно, що їх створила одна і та ж людина, тому що їх витримано у одній кольоровій гаммі.

           

Серйозності маленької Віки позаздрять навіть дорослі дяді та тьоті:). Дівчинка поводила себе дуже стримано та зосереджено. Одного метелика для неї намалювала мама, а ось над двома іншими дівчинка попрацювала самостійно. Її метелики – чистої води абстракціонізм:).

           

Орест чудово розписав двох метеликів, а найголовніше, що це відбувалось із щирою та привітною усмішкою на вустах:). Особливої уваги заслуговує його творіння, що розписане у зеленкуватих тонах, воно одразу  ж асоціюється із природністю та натуральністю.

             

Дивлячись на Романа, одразу ж видно, що творча робота приносить йому багато насолоди. Хлопчик розписав три метелика, які досить відрізняються між собою – один витончений та яскравий, а інші більш кумедні та нагадують веселі кляксочки:).

           Діти із відделення хірургії радо сприйняли як прихід літа, так і запропоновану тему, і  з нетерпінням приступили до справи, не зволікаючи ні на хвилину:).

               

               

         У виконанні Софійки Єфіменко, що один, що другий метелики вийшли справжніми красенями. Таких гарних і у природі ще треба пошукати:). Обидва дуже гармонійні, але кожен по-різному: перший через поєднання кольорів холодної та теплої гамми, а другий – одразу ж нагадує про зелень, сонце та цвітіння квіток.

           

        Метелик Іванка Удича – маленький шедеврик:). Акуратність розпису, використання цікавих кольорів – просто вражає! Звісно, без допомоги мами та волонтерки Наталі, маленький не досягнув би такого ефекту, але хлопчик дуже старався і був у прекрасному гуморі. А головне, не дрімав, як це було у попередні рази:).     

           

Роботи, котрі ми зараз бачимо, справа вмілих рук Василя, хлопця, що перебуває у лікарні від недавна. Метелики у нього вийшли дуже приємними та милими. Василь займався дуже самостійно, але якщо треба було трішки помочі, то йому  допомагав волонтер Володя.

           

Аня та Сніжана з радістю відвідали наше загальне заняття. Кожна дівчинка працювала у власному стилі. Аня – більше схилялась до кляксоузорів, а у Сніжани – вони були деталізовані та багаточисленні. Їхні метелики вийшли насиченими, сонячними та красивими.

          Творчий процес неабияк захопив діток із Дністерської, вони розписували далеко не по одному метелику. А найприємніше те, що діти із усією щирістю дарували нам одне із своїх творіннячок:).

          БФ "Крила надії"

             тел.240-76-13