Новини / Вівторок, 17 липня, 2012

Майстер клас із Дністерської по оздобленню дисків:)

Компакт-диск (розм. кружальце, розм. диск, англ. compact disc) — переносний оптичний диск для збереження інформації у цифровому вигляді, діаметром 12 см (стандарт) або 6-8 см (міні-CD), використовується для запису значних обсягів інформації — аудіо-, відеопродукції, даних тощо. Ось таку суху та наукову інформацію ми можемо прочитати про диски зайшовши у Вікіпедію. У нас на сайті побачимо іншу картину: відсутність термінології та креативніший спосіб використання матеріалу:). Діти із гематології та хірургії оздоблювали диски як за допомогою акрилу, так і картону та кольорового паперу.

                   

                   

                     У гематології прикрашання дисків викликало фурор, тому що на загальному занятті давненько не було стільки діточок, як цієї суботи. Творче заняття перевернуло їдальню з голови до ніг: хтось перекидає стаканчик із водою, наступний переймає естафету і розливає баночку із акрилом, інший кидає аркуші із кольоровим папером у палітру наповнену фарбами і т.д.:). Та хвилюватись немає за що, тому що ми всі дружньо привели їдальню до її первинного порядку:)

                     

            Комунікабельний, привітний, творчий та позитивний. Це ті якості, котрі ми встигли побачили за одне заняття, попрацювавши із Богданом Погуляєвим. Хлопець відвідав творче вперше, але займався  вміло -  оздобив  основу  дуже креативно, перетворивши диск на кумедний та дуже симпатичний смайлик.  Після чого і мені захотілось у підтримку тематики надрукувати один - :).

                   

            «Ні на крок від тата». Під таким девізом  працював протягом заняття Іванко. Та коли він брав пензлик у руки, то бувало й не зауважував, того що тато на хвильку вийшов з їдальні. Хлопчик оздобив три диски: два з них за допомогою акрилу(і це чистої води абстракція:)), а один  за допомогою картону, створивши неповторне синеньке сонечко:).

                    

           Ліля, котра завжди може похвалитись веселим настроєм, на початку заняття була засмученою та пригніченою. Але цей стан як рукою зняло! А тою «помічною рукою» стала наша волонтерка Аня, котра і розвеселила дівчинку, і прикрасила диски разом із маленькою. Результат їхньої спільної роботи дуже гарний – симпатичний равлик, на спіральному будиночку якого красується червона квіточка та жабка-орігамі:).

                   

            Поки бабуся прикрашала диск, Богданка Степа займалась справами поважливішими:). Розписувала кольоровий папір нестандартними мотивами. Оздоблений диск вийшов у них дуже кумедним, тому що окрім звичних крапочок,на сонечку  ми можемо побачити на  і оченята:).

                   

            Віка розмальовувала роботу лише декілька хвилин, але, погодьмося, що розпис повністю витриманий у її стилі:). Дівчинка приклеїла оченята, і тепер ми думаємо-гадаємо, що ж це за тваринка?:)

                  

            Сашко зустрів нас із усмішкою обличчі, а оздоблення матеріалу ще більше покращило йому настрій. Увесь позитив Сашка відтворено у його диску – такого різнобарвного та об’ємного сонечка ми ще не бачили. Робота – просто супер!

                 

            Софія – юна художниця, тому розписувала диск повністю самостійно. На основі зображено живописні краєвиди, котрі не можуть залишити байдужими нікого!

            У хірургії усі діти займались по палатам. Та це нітрохи не вплинуло на якість роботи дітвори. Їхні оздоблені диски – дуже гарні та  оригінальні.

                                  

            Цієї суботи Юрчик Федина був настільки енергійним, що ми де-не-де аж хапались за серце:). Бігав по всьому відділенню, зустрів нас  своїм падінням, а опісля того  подальшим продовженням марафону:). Заняття трохи спрямувало потужну активність дитини у творчість. Разом із мамою хлопчик створив  дуже гарненьке червоно-фіолетове сонечко.

                 

            Дуже цікавий хлопчина Василь Нижник спершу не бажав приймати участь у занятті. Проте, напевно, саме маленький подарунок від волонтера Сашка(оздоблений диск) змінив його думку. За нетривалий час ми мали змогу спостерігати непросту повітряну кулю! Василь вирізав усі деталі маленькими ножицями, коли ми запропонували великі, він відмовився, і показав усім, що здатний працювати на 100% із будь-яким матеріалом:).  У цю суботу Василь відкрився для мене із цікавого боку: як жартівливий та іронічний хлопець:). Його влучні та кумедні коментарі добре мене  розсмішили :).

Іванка оздобила диск за допомогою фарб, її робота красива та насичена. Маки, намальовані нею, переливаються різноманітними кольорами,  а хмарки створюють образ надзвичайної повітряності  роботи. Так тримати, Іванка -  молодчинка!

Максим Лань займався разом із татом. Вони зробили хоробру та благородну тварину – лева і більш скромну водяну істоту – рибку. Обидва диски – дуже пригожі та особливі!  

               

            Який же ж красивий слимачок! Шкода лиш, що авторка цієї чудової роботи заснула, до того як ми прийшли сфотографувати їх обидвох:).

            Майстер-клас діти із Дністерської провели на «ура»! Способи оздоблення та різноманіття ідей просто вражають!

Дякуємо волонтеру Володі, котрий забезпечив наші заняття 80 дисками:).

БФ"Крила надії"

тел.: 240-76-13