Новини / Вівторок, 28 серпня, 2012

Петриківський розпис до Дня Незалежності:)

25 серпня, нехай із невеликим запізненням, ми розписували до Дня Незалежності тарілочки :) Обраний нами вид малюнку називають Петриківським, що походить від назви села, де розквітнули перші квіточки даного неповторного та яскравого стилю. Здавалось, що завдання з нелегких. Тому, що робота є поетапною і клопіткою. Та для наших діток немає нічого неможливого та складного:). За лічені хвилини на очах виростали чудові рослини, і до речі, багато із них - творіння маленьких діток!!!

              Прийшовши до гематології ми побачили біля їдальні дітвору, що була дуже серйозно підготовлена до заняття(Богдан навіть взяв олівці та альбом для малювання:)). Фактично усі  відтворювали на тарілочках давній стиль, котрий зародився ще за часів Січі, проте були й малюки, котрі зображували більш сучасні краєвиди та жанри :).

«Яка ж гарна у тебе робота!», «Як цікаво виглядає твоя тарілочка!». Із захватом говорив Павлик про вироби діток, що були на занятті. Оминула похвали, напевно, лише робота самого Павлика:). А  дарма:)..Вона у нього дотримана у запропонованому стилі; сповнена емоційності,  теплоти та водночас спокою. А все завдяки вдалому поєднанню кольорів із теплої та холодної гами. До фотографії хлопчик взяв дві роботи – одна його, друга – мами. Дві тарілочки дуже красиві та схожі між собою, тому одразу ж важко розгадати де чия:).

Неодноразово викликав усмішку у всіх присутніх на занятті Богдан Погуляєв. Влучні коментарі, дотепні зауваження та просто жартівливий підхід до всього не міг викликати у нас іншої реакції:). Та окрім цього хлопцеві вдалось чудово розписати тарілочку! На його витворі рясніють квіти, калина, а саму тарілку обрамлюють узори патріотичного забарвлення! Чудова робота!

Юля Репчак також малювала квіточки, та її манера не схожа на петриківський розпис, і на роботи інших діток. Тому що Юля захотіла творити у власному стилі. Квіточка у дівчинки вийшла такою красивою, що нею прилетіли помилуватись метелик і сонечко:). Гарний та цікавий задум! Молодчинка!

А ось у Ромчика  Мотлюка плани значно важливіші, аніж малювання у петриківському стилі:). Машинка і годі, іншого мотиву для розпису він просто не бачив:). Тарілочка у нього получилась теплою та експресивною, і дуже пасувала Ромці. Та  на фотографії він вийшов як «Містер Серйозність»:).

Назарчик займався у палаті разом із мамою. Вона задала олівцем основні мотиви роботи, а далі за справу із справжнім запалом взявся малюк. Хлопчику так сподобалось малювати, що він разом із мамою перейшов до розпису аркушів:).

Без зупину творив, як це йому завжди властиво,  Іванко :). Не заважав йому у розписі навіть льодяник, з яким хлопчик був нерозлучний протягом усього заняття. Розписаниж тарілочок – 3, одну з них Іванкові допомогла розмалювати мама. Результатом роботи малюк залишився задоволеним, що можна спостерігати на фотографіях:).

Ознайомившись ще минулої суботи із нашими творчими,  Настя разом із татом вирішили завітати на загальне заняття. Тато гарно намалював загальні обриси роботи, а дівчинка вміло та впевнено почала розписувати тарілочку фарбами. Та потім Настя чимось засмутилась і захотіла до повернутись до палати:(. Та незважаючи на те, що тарілочка не завершена – вона виглядає дуже симпатичною та милою!:) 

Цієї суботи Іринці  нічого не заважало творчо працювати(у порівнянні із минулими вихідними). Вона була у дуже позитивному гуморі, що вдало відобразилось у її барвистому розписі. Безтурботність, цілісність та сонячність вбачаються у її виробі:). Кумедно було спостерігати, як   Іринка сміялась побачивши себе на фотографії «Які ж у мене сині губи!:)». Ми раді, що цієї суботи дівчинка була веселою та бадьорою:).

Під час оздоблення тарілочки Тарасик повністю віддався роботі. А так воно і є, коли дитина малює на свій смак та розсуд:). Розпис Тарасика сповнений загадковості та філософської глибини:). А поки хлопчик творив у абстрактному стилі, його мама створила тарілочку в українському стилі.  

У  хірургії діток на занятті було не багато. Та двоє дітей, що розписували тарілки,  відпрацювали за все відділення:).

Надзвичайно красивою вийшла тарілочка у Лілі. Вірною помічницею у роботі вкотре стала її сестра. Так, це справжній петриківський стиль, але щось у цій роботі виглядає не звично… Поглянувши знову на розпис розумієш що саме – це вміле поєднання української класики із характерною для дівчинки манерою малювати. Так, ця робота справді перехоплює подих! Дівчата, так і тримати:).

Тарілочки цього  хлопчика також не залишили нас байдужими! Якщо перша робота – це його зусилля  та волонтерки Наталки. То друга – це творіння лише його рук. Неповторний малюнок соняшника, красива кольорова гама, і просто позитивний настрій хлопця дали своє – робота чудова!:)

Іще одне  заняття на Дністерській пройшло у дружній та теплій атмосфері. Діточки показали чудові вміння у напрямку петрикіського розпису і тепер можуть похвалитись красивими тарілочками:).

БФ"Крила надії"