Новини / Вівторок, 11 вересня, 2012

Тетянка Герасименко - 170 000 доларів на ТКМ.

Знайомтеся, Таня Герасименко. У Тетянки мієлодиспластичний синдром - діагноз, який через деякий час може перейти в лейкоз.

            Дівчинка отримує симптоматичне лікування і проходить планові перевірки в гематології ЗУСДМЦ. Але це тимчасові заходи, так як допомогти Тані уникнути страшного діагнозу може тільки алогенна ТКМ, а так як родинного донора немає, то ТКМ можлива лише за кордоном, за великі гроші від нерідного донора, якого, до слова, вже знайдено.
            На ТКМ Таню чекають в Білорусі, в «Центрі дитячої онкології, гематології та імунології». Центр виставив рахунок на 170 000 доларів США і готовий прийняти дівчинку тільки після повної передоплати. На даний момент батьки Тані змогли внести в клініку тільки 5000 доларів, що дозволило запустити програму пошуку донора. Ще 165 000 $ - захмарна сума для родини військових. Батьки розраховували на допомогу МОЗу, оскільки висновок про необхідність неродинної ТКМ і про неможливість проведення її в Україні у них є. Але документи Тані, подані ще в червні, ніхто навіть не розглядав, оскільки комісію МОЗ розпущено на невизначений термін, а значить, грошей для Тані держава не виділить, у всякому разі, зараз, поки вони можуть врятувати їй життя.
            У Тетянки є в запасі пів року, якщо все буде добре. І хочеться вірити, що все буде добре і пів року, і рік, і ще багато-багато років. Але, минулого тижня стан різко погіршився, у Тані обвалилися всі показники крові, дівчинку терміново привезли в лікарню.
            Зараз дівчинка вдома, хворіє, лежить з високою температурою. І це сьогодні, 11 вересня, в день, коли Тетянці виповнилося ні багато ні мало - 10 років! Ми від душі вітаємо Таню з Днем народження і бажаємо їй міцного здоров'я та здійснення бажань! А найкращим подарунком сьогодні для дівчинки буде шанс на життя, довге, щасливе і безтурботне, і ми можемо подарувати його Тані, потрібно тільки не пройти повз!
            Дуже потрібна фінансова допомога!

            Кошти можна переказувати на реквізити фонду, вказавши в призначенні: Добровільна пожертва для Герасименко Тетяни.