Новини / Вівторок, 18 вересня, 2012

Мистецтво Cтародавнього Єгипту. Папіруси на Дністерській:)

Захоплюючий, сонячний, загадковий та манливий!Коли мова іде про Єгипет, то цей перелік можна продовжувати без перестанку. Він приховує у собі безліч загадок, древніх пам’яток та цікавих міфів.

              Ці всі цікавинки ми можемо спостерігати на папірусах. Дивлячись на усю красу,  що зображена на них мимоволі виникають запитання: «Хто ж тут зображений?», або ж «Що означає той чи інший ієрогліф?». Ось тому цієї суботи ми захотіли не просто перемалювати красиві картинки, а й ознайомитись із стилем єгипетського мистецтва, персонажами стародавніх розповідей, значенням кольорів та символів, що використані на папероподібному матеріалі.
              Заняття проходило наступним чином  - як основу «папірус» ми використовували ролети, а сам розпис відбувався за допомогою акрилу. Дітвора із неабиякою цікавістю розглядала персонажів  та знаки, а опісля зразу ж взялась за малювання!

                Діти із хірургії дуже тонко відчули усю специфіку мистецтва стародавньої країни. Дехто із них навіть доповнив роботи власним фоном та елементами, яких не було зображено на папірусах, але вони дуже чітко відображали властивості персонажів!

Софійка Єфіменко обрала для роботи папірус із зображенням Ісіди, що символізувала мудрість та була втіленням жіночності.  Софійка чудово відтворила атмосферу стародавнього світу, інтуїтивно використавши саме ті, кольори, що були характерні розписам того часу. А від її героїні просто не відведеш погляду – вона дуже гарна! 

Із кожним разом Ліля  вражає нас все більше та більше! Її роботу я розглядала декілька раз, і мені хотілось помилуватись нею ще трішки:). Дівчинка настільки чудово зрозуміла характеристику персонажа Гора, що вирішила зробити своє доповнення до папірусу – створивши власний фон.   Зірочки та місяць чи не найкраще відображають його, як символ неба. Та основною родзинкою папірусу став човен, на котрому герої єгипетських міфів вільно пливуть по нічному небосхилі. У всій картині відчувається якась загадковість та надзвичайна легкість. Неповторна робота!

Владиславчик Кінаш  обрав для розпису героїню міфів, що вважалась у Єгипті уособленням справедливості, істини та гармонії. Що-що, а папірус дійсно виглядає дуже гармонійно:). Хлопчик дуже гарно відтворив персонажа давніх історій, особливо привертають увагу узори на крилах – вони оригінальні та вдало доповнюють його картину. Робота наповнена позитивом та теплотою. Владик  - дуже гарно попрацював, молодчинка!

 

Папірус Христинки – витвір єгипетського мистецтва:). Тут усе на високому рівні – деталі, кольори, та вся композиція загалом. Її робота миловидна та довершена!!! Також Христинка зобразила ієрогліфи, які символізують сонце, що повністю характеризує дівчинку, бо вона завжди усміхнена та енергійна:).

А тепер переходимо до ще одної чудової роботи, творцем якої є Оксанка. Одразу впадає у вічі акуратність та чудове відчуття кольору – дівчинка вміло створила на палітрі необхідні відтінки, тому робота несхожа на інші. Захопвлює колір морської хвилі, котрий дуже полюбляли стародавні єгиптяни і розмальовували ним прикраси та посуд. Та найбільш нестандартним є забарвлення волосся у персонажів -  сріблисте, а не темне. Оригінально та гарно!

Вперше за тривалий час у відділенні гематології на творчому занятті небагато дітей. Через що ми дуже раді, тому що це означає, що багатьох малюків відпустили на вихідні додому:).

 

Соломійка Паньків – сонячна дитина, тому Єгипет із своїм теплим кліматом припав дівчинці до душі. Такий висновок можна зробити, лише поглянувши на її надзвичайний папірус!!! Його можна описувати та хвалити до безкінечності. Та найбільше захоплюють чудові крила героїні папірусу, виникає відчуття, що вона зараз полетить:) Красивим вийшов задум намалювати деревце, основою якого слугують лінії на ролотканині:). Креативна дівчинка!

 

Ох, Іванко, малий непосида! Який там Єгипет, коли менталітет український зашкалює:). Малюк із задоволенням та радістю малював звичні квіточки, вазоночки:). Хлопчик вірний своїм вподобанням:). Завдяки цьому він створив  приємний, барвистий малюнок:).

 

Назарчик завжди нас дивує тим, що незважаючи на вік, дуже багато чого робить самостійно, і, найголовніше, гарно! Цього разу ми можемо помилуватись красивою картинкою-папірусом.

Незважаючи на те, що всім дітям пропонувались однакові зразки для роботи, кожен папірус вийшов неповторним та містив у собі «почерк» маленького творця. Діти із гематології та хірургії прийняли тему із ентузіазмом та цікавістю! З нетерпінням чекаємо наступного заняття!

БФ"Крила надії"

тел.240-76-13