Новини / Вівторок, 23 жовтня, 2012

Золота осінь та щирі усмішки на Дністерській:)

Багато тижнів ми із дітьми з хірургії та гематології присвятили «подорожам» екзотичними країнами світу та їхнім культурам, та на мить зупинились, але не для того аби перепочити, а щоб насолодитись тим, що дарує нам природа «тут і тепер». Із вікна дому чи прогулюючись доріжками парків ми милуємось переливанням жовто-червоних листочків. Так, прийшла пора золотої осені і творчого заняття присвяченого їй:). Цього тижня дітям пропонувались два варіанти роботи із паєтками - листочками: відтворити осінь у вигляді аплікацій, або ж складніший – створити об’ємне дерево.

    

           Розпочнемо із посмішок та витворів діток із відділення хірургії.

Пишучи про цього хлопця, було важко обрати з чого ж почати. Ця субота була для Василя Нижника  наповненою яскравими та приємними подіями.  Перша полягає у тому, що до нього завітав  друг. Зайшовши до палати я побачила веселих та безтурботних хлопчаків, що безперестанно жартували. Жарти-жартами, та ними все не обмежилось – друзі  разом створили осіннє деревце. А ось і наступна хороша новина: з перших хвилин можна було зауважити, що щось тут не так як зазвичай. Недовго роздумуючи прийшло усвідомлення – Василько сидить!!! А найважливіше – радісно усміхається:).





            Владиславчик Кінаш впевнено може похвалитись справжнім осіннім деревом. Та основну увагу притягує далеко не воно, а разюча та не схожа на жодну іншу, загадкова усмішка Влада! Хлопець почував себе не дуже добре, проте ні на мить нам цього не показав – він гідно та мужньо тримався і кумедно жартував! За таких дітей переповнює годість! Владику, так тримати!





        Таїсія маленьке сонечко, і це не лише через свою  сяючу зовнішність, а  щиру вдачу. Вона показала нам як треба усміхатись та радіти осені! Натхненна прекрасними фарбами природи, вона разом із мамою зробила дві неповторні осінні роботи! Та що більш абстрактна та загадкова – повністю самостійний витвір Таїсії:)   

            Те що Христинка із нетерпінням чекає наших занять, не виникає жодних сумнівів!:) Дівчинка заздалегідь підготувалась до творчого, одягнувши футболку, яку ще колись розписала разом із нами, будучи у іншому відділенні. Та перейдемо до роботи цієї творчої суботи -  надзвичайного деревця. Акуратне, тендітне та витримане у палітрі золотої пори року, ось таке воно осіннє творіння ніжної красуні. Христинка поволі оздоблює палату власними шедеврами. Біля них усіх та з ними у руках і сфотографувалась:).





           Ліля створювала дерево разом із сестрою. Їхня робота вийшла дуже незвичною, а все завдяки тому, що вони зробили його не за загальними вказівками, а дотримувались власних інструкцій. Осіннє дерево Лілі – дуже гарне та оригінальне!



 

Чудові та неповторні роботи-аплікації створили і Анастасія, Любомирчик, Сергійко та інші творчі дітки! Усі без винятку – молодці!!!

Діти із відділення гематологія також із захватом прийняла осінню тему, створивши безліч аплікацій  і дерев із паєток.





           Солька Паньків? Як ми здивувались побачивши її у відділенні! Звісно ж, ми  завжди раді зустрітись із цією сонячною дівчинкою, але вона ж мала поїхати додому… А на заваді позитивній події став бронхіт. Та це ні трішки не вплинуло на роботу дівчинки -  чудово попрацювала, її осіннє деревце вийшло дуже яскравим,   наче зі всіх сторін освітлене промінчиками. Прекрасний витвір! І до речі, протягом тижня Соломійка не сидить склавши рук – двері її палати оздоблені великою кількістю надзвичайних вітражів!





         Під час творчого заняття Іван почував себе «як у своїй тарілці» та  розповідав безліч цікавих історій. Та окрім багатослівності, хлопець міг похвалитись працьовитістю, а таке поєднання не так і просто зустріти(за здатність робити декілька справ водночас ми називали його Юлієм Цезарем). Також хлопець однозначно для себе визначив, що  деревце повинно складатись із 50 листочків і не менше! Десь на 30 він збився із рахунку, та думаємо, норму він навіть перевиконав:). Поки Іван скручував дротики між собою на новоспечену гілочку дивним чином прилетіла та причепилась білосніжна пір’їнка, і це було йому лишень на руку хлопцеві – він назвав своє деревце осінньо - зимовим:)





           Не менш активною та креативною на занятті була Аліна. Дівчина не чекала настанов та порад, усе сама вловлювала на ходу, і за годинку перед нами виросло золотисте деревце, яке у красі не відступає тим, що ростуть на вулиці!





           Як же наполегливо та старанно працювала на занятті Іринка! Коли створене дерево трішки похилилось в бік, дівчинка не залишила все як є, а допрацювала його! Юна майстриня постаралась аби красивими були не лише гілочки та стовбур, а й клумбочка – використавши для неї найрізноманітніші кольори гофропаперу. Також Іринка поділилась із нами своїм захопленням, не менш творчим – любов’ю до візажу. І по секрету розповіла, що її «професійному» росту найбільше сприяє бабуся, що і виступає основною моделлю для практикування у цій справі:).   

  

Богданка Степа разом із бабцею займались над осінньою аплікацією, на якій ми можемо побачити ніжне сонечко і смачненькі грибочки. Дівчинка працювала дуже тихо та спокійно, та тільки вона побачила фотоапарат, одразу ж перетворилась на справжню модель:).





          На другій фотографії ми бачимо Богданку із «незнайомою» красунею. Як виявилось до лікарні навідалась Люба Павлишин. Погарнішала, подорослішала та не забула про діток з якими провела багато часу у відділенні! Така увага та підтримка дуже необхідна нашим малюкам, і  гідна поваги!



Іванко-Іванко! Пишучи про цього малюка, мимоволі з’являється усмішка на вустах:)Його дитяча щирість та безпосередність  захоплює, цей усміхнений хлопчик вміє повеселитись та й поділитись позитивом з іншими. Спершу Іванко  приклеював листочки на аплікацію, потім в дію пішов і і гофрокартон:)… Побачившви це, тато швиденько взявся за ліквідацію кумедного допрацювання малюка:). Далі Іванко крутив дротики,  той самий гофрокартон, жартував та пустував:). Опісля заняття хлопчик міг похвалитись як аплікацією, так і об’ємним деревцем.

Микола Тарабанський вагався - робити аплікацію чи все ж взятись за більш «екстремальнішу» версію роботи. Все ж вирішив обрати перший варіант та  із неабияким задоволенням поринув у осінні краєвиди. Творіння Миколи – дуже миловидне, хлопець  справді зробив вдалий вибір:).

   

 Назарчик Трегуб цієї суботи був як ніколи у хорошому гуморі. Малюк залюбки зробив дуже красиву осінню аплікацію, та вона не була підсумком його суботньої творчої активності, а лише поштовхом до створення деревця із дротиків! І Протягом тижня Назарчик також не дає собі  нудьгувати – разом із мамою він оздобив власну палату малюнками кумедних тваринок.

  

Далеко не вперше нас вражають  незвичайна фантазія Насті Садури та її тата. Цього разу їм вдалось втілити у реальність казковий осінній пейзаж. Окрім звичного на занятті золотавого деревця, тут виріс осінній кущик, простяглось озерце, та летять у вирій пташки. Чудова робота!

А ось у Дем’янчика вийшло гарне деревце із міцним та сильним стовбуром, ще б пак, воно зігріте осіннім яскравим сонечком:). Красивий виріб!





           Цей соромязливий хлопчик спершу не наважувався прийти на заняття, потім і творити на ньому. Та помаленьку він почав почувати себе більш вільно,  і з цікавістю допомагав мамі у створенні аплікації. Під кінець своєї роботи хлопчик із блиском в очах та впевненістю захотів сфотографуватись із власним осіннім творінням:) 

Це заняття було як ніколи особливим,  сповненим приємних несподіванок та щирого дитячого сміху.

Також додамо, що з кожним разом ми бачимо все більше та більше креативно оздоблених палат! Дітки із Дністерської справжні молодці!

БФ"Крила надії"

тел.240-76-13