Новини / Вівторок, 06 листопада, 2012

Вгадайте хто у масці?:)

Вам коли-небудь випадала можливість побувати на венеціанському карнавалі? А ось дітям із гематології та хірургії Львова вдалось це зробити, при цьому - не покидаючи лікарняних стін:). Основним атрибутом надзвичайного венеціанського дійства є загадкові маски. Власне їх ми і створювали цього тижня. Приступивши до креативної роботи діти із Дністерської одразу ж визначились з якою ціллю їм слугуватиме цей виріб: в більшості випадків – це бажання аби їх не впізнали, у інших - для того аби розвеселити інших, були й такі, що хотіли полякати оточуючих, та виглядали так, що лишень викликали усмішку та миле розчулення:). Для виготовлення масок нам пригодились ролети, акрил, ножиці та паєтки.

               Розпочинаємо статтю із «незнайомців» відділення гематології:).

Ще на початку заняття Іванко тільки про те і думав, як би швидше одягнути маску. Тому така річ, як підсихання фарби мало турбувала малюка і він не зволікаючи приміряв виріб:). Завдяки цьому личко хлопчика де-не-де передавало кольори його витвору:). Також Івасик дуже хотів аби його маска була страшною і його всі боялись, та як тільки Ваня начепив її – ми синхронно вигукнули щось на зразок «Як це мило»:). Для того аби його дійсно було важко «впізнати» хлопчик був у двох масках  - карнавальній та медичній:). Кумедний малюк, та й годі:).

А цією «жінкою-кішкою» є ніхто інший як Назарчик Трегуб. Чому «жінкою-кішкою»?Хлопчик сам обрав та придумав для себе такий образ:). Так, фантазія Назарчика захоплює:). А його маска - ще дужче! Для роботи хлопчик підібрав чудові кольори, а використання контурів робить її об’ємною та особливою! Назарчику,  тобі дуже пасує твій виріб:).

Хто ж ця мила киця? Як видно із другої фотографії - це Юлічка Репчак:). Венеція та вишуканість -  саме те, що так підходить Юлі, як ніжній та елегантній дівчинці. Власне її масочка вийшла саме такою! Особливо у її роботі зацікавлює перехід кольорів та складний візерунок контурами! Юлічка, ти  - молодчинка!

Поки Настя Садура роздумувала до створення якої маски приступити, тато тишенько пошіптував донечці «Бери кицю, бери кицю…»:)Із татовою підказкою малеча погодилась і як це їй властивно  - повністю поринула у творчість. Маска киці – дуже красива, тому шкода, що Настя засоромилась фотографуватись із нею – вона точно пасуватиме маленькій красунечці:).

Демянчик придумав для своєї маски власний дотепний розпис. Хлопчику треба було лишень одягнути її та за лічені секунди хороший настрій перетворився у супер позитивний :).

Іринка – креативна дівчинка і, як ми вже якось зазначали, займається творчістю і поза нашими творчими. Опісля зробленого на занятті деревця із паєток вона захоплено сконструювала іще декілька:). Цієї суботи дівчинка також була дуже ініціативною та створила оригінальний виріб. Основною особливістю маски Іринки є її різнобарвність – кожному елементу призначений свій колір.

              

            «Зробив діло – гуляй сміло»! Саме це прислівя, а точніше його переробка «…спи сміло» стосується Насті. Дівчинка дуже старанно працювала на занятті, тому  трохи змучилась,  а найкращим способом для поповнення сил для неї став сон:). Поки дівчинка спала, мама не розгубилась та приклала маску до сплячої красуні і навіть  так вона дуже гарно дивилась на Насті:).

             

              

            Ліля разом із мамою зробила гарну масочку. Та коли мама одягнула її, маленька злякалась та почала плакати, не зрозумівши, що відбувається. А вартувало лиш зняти її, і дівчинка знову  тішилась виробу:). Маленьке чудо:).

            

            А осю цю гарну маску зробила Вікуся разом із татом! Робота - дуже мила та симпатична! Залишилось лишень почекати аби висохла фарба і за мить бігати у ній по відділенню:).

           

            А зараз ми бачимо справжню «венеціанську» красу! Майстриня прекрасно впоралась із завданням і створила вишукану маску!

Діти із відділення хірургії чудово впорались із завданням. Щоб не робити довгий вступ одразу ж переходимо до опису робіт:).

Ліля зробила красиву жовто-блакитну маску. Найбільш цікавим є її оздоблення за допомогою контурів та малесеньких паєток!  Ліля чудово попрацювала, та фотографуватись не захотіла, а як пояснення ми почули наступне – «Я сьогодні виглядаю не дуже…».  Ах, підлітки-підлітки:). Самокритична Ліля  - справжня красуня  завжди! І це навіть не обговорюється:).

              

            Івасик Удич – вірний поціновувач світу сновидінь:). Обідня сієста – це справжня традиція для маленького! Та без масочки хлопчик не залишився і опісля пробудження на нього чекав маленький сюрприз:).

           

Даний витвір мистецтва - справа вмілих рук  Василя Нижника. Цю красу йому вдалось створити за нетривалий час. Більше того – він ще й встигав спілкуватись із гостями, що відвідали його у суботу і розібрався із модульним орігамі:). Оперативний хлопець, та й годі:).

Цієї суботи Ліля просто сяяла від радості! Усміхалась, усміхалась і ще раз усміхалась:). А це в свою чергу не могло не вплинути на її роботу! Як тільки Ліля показала  власну маску, мені бракнуло слів, аби описати наскільки я була вражена побаченим! Як на мене, її виріб можна позазувати як прототип та взірець для майбутніх занять у схожій тематиці!Словом, до справжнього венеціанського карнавалу Ліля  є  готовою:).

 

    А ця сонячна та позитивна киця – це Оксанка:). Дівчина вкотре попрацювала  на «відмінно»! Чудова маска руками чудової майстрині:).

               

             Настю з впевненістю можна назвати «дівчинкою у червоному»:). А особливо цієї суботи – маску малеча захотіла створити саме цього кольору! Її спільна разом із мамою робота  - делікатна та випромінює тепло ! Краса, та й годі:)!

              

На початку заняття Олежик ставився до нас з остереженням - невідомі йому дяді та тьоті приходять у палату, приносять незрозумілі матеріали та пропонують зробити якийсь загадковий виріб:). Та коли він побачив завершений продукт роботи, не хотів ні на мить розлучатись і ним. А  як ми ще й  показали йому фото у масці, на  обличчі Олежика зявилась усмішка:).

В цю суботу діти творили із таким творчим ентузіазмом, що де-не-де забували, що тема заняття «Венеціанські маски» і надавали перевагу власним образам та ідеям, створюючи оригінальні та незвичні маски:). Ну а ми, звісно, тільки за таку ініціативність та прояв індивідуальності у роботі:).

БФ"Крила надії" 

тел.240-76-13