Новини / П'ятниця, 04 січня, 2013

115 600 гривень для Молодняк Роксолани. (Прохання закрито. Протези оплатив МБФ "Карітас України")

Впевнена, що Ви пам’ятаєте усміхнену дівчинку з мальовничого містечка Долина.

         Це Роксолана Молодняк. Два роки тому вона успішно закінчила лікування гострого лімфобластного лейкозу.  Тоді їй було 15 років - хотілось жити, вчитись, гуляти з друзями, закохуватись… А довелось проходити виснажливе лікування.

            У лікарні  було багато всього -  страх, падіння показників, загибель друзів, нескінченні процедури, щоденнй пошук коштів, подекуди відчай і зневіра, тож  коли лікування закінчилось, спочатку було важко повірити, що все позаду, що вона змогла. 

            Лянка повернулась до звичайного життя, друзів, навчання, вступила до університету – вона студентка третього курсу Івано-Франкеівського технічного університету. І ми дуже тішилися сонячній посмішці, яка не зходила з облича нашої дівчинки. Єдине, що затьмарювало радість, це часті перевірки і ускладнення, що залишились, як нагадування про тяжке лікування. На жаль за два роки у Лянки розвинувся двобічний асептичний некроз голівок стегнових кісток. Мабуть, що криється за страшним словом «некроз», зрозуміло не всім – це поступове  відмирання уражених препаратами під час лікування кісток стегна. 

            Світ знову розколовся для Роксолани. Знову, як і чотири роки тому дівчина почула, нехай інший, але не менш страшний вирок, і відчай накрив з головою. Вона ж перемогла, здолала рак, вижила там де іншим не вдалося і ось тепер, коли здавалося все позаду, страшна перспектива провести все життя у інвалідному візку. Сказати, що це шокувало Ляну і її маму, це не сказати нічого. Для молодої, красивої, веселої дівчини радість руху – це все! Зараз через сильний біль Лянка змушена ходити з паличкою – це у 19 років! Та найстрашніше, що без протезування Ляна не зможе ходити взагалі.

            Ендопротезування потрібно терміново, хвороба швидко прогресує.  Дівчину готові оперувати в Чернівецькому Центрі протезування та ортопедії, що спеціалізується на таких операціях. Ціна питання – 115 600 гривень… 102 600 вартість двух протезів. Ще 13 000 гривень обійдеться перебування у центрі та супутні препарати. Лікарі наполягають, що першу операцію потрібно зробити уже на початку лютого.

           Але така потрібна для дівчини операція може і не відбутися. Причина банальна - коштів на протезування у родини немає, мама виховує доньку сама, все що можна було продати, вони продали ще при лікування лейкозу, крім того зараз Ліля, мама Лянки не має постійної роботи. Той відчай, який ми чуємо сьогодні в голосі мами, ми не чули за усі попередні роки.  Ліля стукається в усі двері, вертається до усіх фондів , що тільки є у нашій країні, але поки що ніхто не відгукнувся. 

          Лейкоз страшна хвороба, навіть коли здається, що все позаду, вона часом нагадує про себе зовсім з іншого боку.

          Будь ласка, допоможіть ходити дівчині, що мужньо здолала рак.

          Вартість подальшого повноцінного Ляниного життя 115 600 гривень. І вона вірить, що ми не залишимо її сам на сам з новою бідою. Дуже потрібна допомога!

Кошти можна переказувати на реквізити фонду , вказавши в призначенні платежу: Добровільна пожертва для Молодняк Роксолани.

 

Координатор адресної допомоги 
Марина Анісімова 050 370 90 02