Новини / Вівторок, 28 травня, 2013

Захоплююча "Тінга-тінга" :)

Дощ, похмуре небо та вітер не завада для позитивного настрою! А особливо тоді, коли ідеться про такі світлі та сонячні відділення як гематологія та хірургія; і коли темою заняття є екзотичний африканський стиль живопису «Тінга-тінга», кожен елемент якого увібрав у себе шалену літню енергетику. Малюємо у цьому жанрі не вперше, адже незвичайність робіт не залишає байдужими нікого із діток!

                 

               Чудово відчули цей стиль дівчатка із хірургії. Тому їхні роботи вийшли дуже схожі на автентичні африканські картинки.

                

              

Одним із таких красивих малюнків може похвалитись Софійка Єфіменко, яка вже не вперше відвідує заняття, де ми малюємо «тінга-тінга». Цей досвід став їй у пригоді – робота Софійки не лише передає усю атмосферу африканського живопису, а й вирізняється неабиякою оригінальністю.  В ньому відчувається індивідуальність дівчинки. Яку можемо побачити і у другому її малюнку, так і способі його виконання – відмовившись від використання пензлика, вона творила руками:).

Чудовою вийшла робота і Юлі. Вона, до речі, єдина із діток, хто не пошкодував часу на створення фону. І це вигідно вирізняє її малюнок серед інших. Зрозумівши суть стилю, дівчинка із захопленням виконала його в одній концепції, поєднавши усі елементи крапочками, які так люблять малювати у африканських картинах.

А ось роботи дітей із гематології, хоч на них зображено екзотичних тварин, більше перейняті українськими мотивами. На їхніх малюнках ми навіть можемо побачити калину:).

А зобразив її Назарчик Трегуб разом із мамою. І це поруч жирафиків:). Назарчик завжди вирізнявся любовю до всього українського. Цього разу вона проявилась саме таким чином:). Далі малюк взявся за малювання веселого слоника. Також додамо, що Назарка разом із мамою ми побачили, ще до заняття. Хлопчик захотів трішки погуляти(адже на вулиці знову зявилось сонечко), і дуже переймався, аби не запізнитись на творче. Та Назарчик все встиг, і більше того - створив два малюнки!

 А Олесь, як завжди, був вірним собі у підході до творчості: займатись під час заняття не особливо хотілося, але й від малюнку не відмовився б:). Таким чином хлопець задіяв аж двох волонтерів, аби вони створили йому картинку. Природжений керівник, та й годі:).

Тиждень за тижнем ми маємо можливість спостерігати вагомі зміни у настрої Іллюші Пустовіта: із кожним заняттям його усмішка стає більш широкою та щирою, із кожним разом малюк стає більш грайливим та веселим. Незмінним залишається лиш його стиль малювання,  якою б не була тема  - абстракціонізм завжди на першому місці:).

Неабияк імпонувала тема «Тінга-тінга» нашому сонячному Дем’янчику Гиричу. Та він вирішив обіграти її у власному стилі: відмовившись від стереотипів, хлопчик створив фіолетового жирафу та чорного леопарда! По-справжньому творчий підхід до роботи:).

Неординарно до забарвлення тваринок підійшла і Настя Садура! Чого вартує лишень її різнокольоровий слоник! Та на цьому креативне  малювання дівчинки не завершилось – знайшлось місце і для кумедного леопардика:).

Цікаві малюнки вийшли і у Наді із Андрійком: кожен із своїм характером та виконаний у власному неповторному стилі!

 Так, «тінга-тінга» наших малюків вийшла більш українською, аніж африканською. Проте ми знаємо точно,що малювання принесло їм багато радості. А це і є головним завданням наших занять!

БФ"Крила надії"

тел.:240-76-13