Новини / Вівторок, 30 липня, 2013

Акварель та сови :).

Опісля заняття із витоговлення музики вітру, ми простежили одну маленьку закономірність: зазвичай, коли проводиться яскравий, непростий майстер клас, на наступний тиждень настає час для релаксаційної творчості у вигляді простого малювання. І як не дивно, звичайні малюнки не блякнуть на фоні попереднього заняття, а навпаки, «ідуть» як ніколи! Цю суботу у відділенні гематології та хірургії ми присвятили акварелі та совам. Звісно ж, дитячу фантазію не зупинити запропонованою темою, тому в їхніх роботах можна побачити й багато чого іншого.

               

Власне це і відбулось у відділенні гематології. Окрім сов, у дитячих малюнках втілено цікаві та незвичні ідеї.

Ось наприклад, Юрчик взагалі вирішив не використовувати у роботі фарби, чим розкрив нам іще одну свою творчу сторону – любов до графіки:). Поки всі малювали аквареллю, юний художник проявив себе у штрихах та лініях. Оригінальність Юра проявив не лише у обраному виді образотворчого мистецтва, а й створеному фоні малюнку – зоряному небі та заворожуючому місяцю.

Неодинарно підійшла до роботи і Вероніка. Хоч, на відміну від Юри, вона  малювала аквареллю, її малюнок також можна назвати незвичним. А все завдяки ідеї дівчинки зобразити на аркуші двох симпатичних, аристократичних котиків. Цьому творчому задуму Вероніка раділа так само, як і улюбленому фотографуванню:).

Знову побувала на нашому занятті маленька Соломійка Мазурик. Звісно ж, малюнок створювала не вона, а мама, проте такої активної дитини на творчому ще треба було пошукати. Адже, Соломійка - енергійна та зацікавлена у всьому, що відбувається довкола дівчинка! Думаю, була б на це її воля, вона б розмалювала фарбами усе, що бачить:).

Мартуся Кода цієї суботи працювала як справжній художник! Манери, і те як дівчинка  тримала у ручках пензлик витримані у стилі професіоналів креативного ремесла. До речі, Мартусин малюнок сов також ні в чому їм не поступається.

 

Ну нарешті Максимчик Гонський знову усміхається! А особливо  приємно ця фраза звучить, коли розумієш, що у хлопчика був дуже поганий настрій протягом багатьох тижнів. Більше того, Макс нарешті завітав на наше загальне заняття і приймав на ньому безпосередню участь(усі інші рази для нього усі вироби створювала мама). А такі позитивні зміни не можуть не тішити!

Безмежністю власної фантазії вразила нас Ліда! У спекотну, сонячну пору вона зобразила на малюнку сніговика!Друга робота зацікавила не менше, аніж перша – на ній бачимо грузовика. Та не лише малюнки, а й її впевненість та позитивність не залишили ніого із нас байдужими!

Наповненими мрійливістю та літньою енергією вийшли малюнки у Павлика. Він вирішив не малювати запропонованих тваринок, а захотів поділитись із усіма власними ідеями. Хлопчик зобразив на аркушах соняшник та веселку, а вони, до речі, символізують тепло та літо.

Ігор поєднав у власній творчості зовсім різних тварин:сов, що пронизують небесні простори, та рибок,що живуть у  морських глибинах. Два малюнки вийшли дуже красивими та різними. Ігорчик – молодець!

У  хірургії діток, які творчо займаються на наших заняттях,  не багато. Та ті, хто його відвідує, працює на всі 100%! Переконайтесь у цьому самі, поглянувши на їхні роботи.

Розпочнемо огляд суботнього заняття у хірургії із Васі Садовського та його творчості. Коли Василько працює, йому ніхто не має права заважати, і навіть допомагати: все сам і тільки сам! Так що малюнок, що хлопчик тримає у руках – його самостійне творіння. Малювання якого, до речі, принесло Васі багато позитивних емоцій.

Чудово працювала на занятті Яринка. Скромна, неклопітка і старанна дівчинка створила дуже красивий малюнок із трьома совами та черв'ячком.

Малювати тільки фарбами? Надто просто :). Подумала ця мила дівчинка і створила два малюнки, один виконаний аквареллю, інший олівчиками. Та за допомогою якого б матеріалу не було намальовано роботи, що в  одину, що в другу вкладено душу та цікаві креативні задуми.

Незважаючи на те, що цього тижня у відділення,аби провести заняття, завітало лишень два волонтери(Володя та Леся), вони разом із дітками та батьками чудово впорались із поставленим завданням!

БФ"Крила надії"

тел.:240-76-13.