Новини / Вівторок, 22 жовтня, 2013

А у Львові листопад!:)

Надскладна геометрія, вища математика! Щось на зразок цього лунало від діток та мам із Дністерської, коли ми почали пояснювати їм схему складання листочків у техніці орігамі! Проте за нетривалий час ці фрази змінились на «Та це ж зовсім просто»! Головне «руку набити». Склавши дві-три детальки – справа пішла як по маслу! Листочків наскладали багато, так, що гематологія та хірургія осіяні ними, як міські парки:).

              А які вироби вийшли у діток із гематології і як їм працювалось, читайте далі.

Дуже швидко вловив усю суть роботи Демянчик Гирич! Творив  зосереджено та уважно, та вартувало лиш завершити складання трьох листочків, як він почав бігати по відділенню та свистіти у святковий свисток! А святкувати дійсно є що – Дем’янчику залишилось зовсім не багато, аби завершити основне лікування! Дуже раді за хлопчика! Тримаємо за нього кулаки у такий відповідальний період.

А ось Лідуська була настільки зайнята переставлянням у холі стільців, повзанням попід ними, грою із кулькою та іншими іграшками, що не мала часу на створення листочків. Та цю місію повністю перейняла на себе мама. І до речі, їй настільки сподобалось їх складати, що тепер, як каже, може роботи це із закритими очима! Цікаво мама Лідочки підійшла і до дизайну виробів, вони в неї вийшли кілька шаровими та кольоровими.

Самостійно працювала над створенням листочків Каміла. Спершу було важко, та це лишень на початку роботи, а потім усе виходило автоматично. Тому і листочків дівчинка створила аж 5, і вирішила виготовити ще декілька опісля заняття. Мені б такого терпіння:).

Не відставала від Каміли і її подруга по відділенню Мартуся. Вона також охоче взялась за збільшення кількості листочків у палаті.

Із нетерпінням чекав нашого приходу Тарасик Артишко.  «Ну коли вони вже прийдуть і що будемо робити?». Такі запитання задавав він мамі до нашого візиту у відділення. Звісно ж, побачивши нас зрадів і опісля отримання аркушів одразу ж взявся за справу! Добре освоївши техніку вирішив зайнятись створенням листочків і опісля заняття.

А ці осінні листочки виготовлені Ромчиком Перцевом та Ілонкою.

А тепер переходимо до хірургії, де діти не лишень створювали листочки, а й поділились із нами власними неординарними ідеями.

Ідучи до палати Софійки Єфіменко, було дуже цікаво «І чим же  цієї суботи здивує нас ця дівчинка?». Коли я прийшла до Софійки окрім листочка побачила красиву блакитну квітку. Таки здивувала:). І творила дівчинка незважаючи на низькі показники та не найкращий настрій!

Олексій Дорош вирішив не обмежуватись лишень листочком, і захотів створити «інструменти для ковальства»: тримач, рукавичку. Усі ці речі, за словами хлопчика, захищають коваля від опіків. Та згодом виявилось, що ця рукавичка  є "лихою рукою", яка може обпекти. Тому її можна брати лишень тримачем. Оце фантазія! Олексійчик ще довго продовжував  історію, яка обростала все новими деталями! На жаль, часу вислухати усю розповідь не було, та всю суть зрозуміли:).

Цієї суботи з технікою орігамі Олесі Чорній  допомагало троє: тато, мама та сестричка. Так що дівчинка була оточена родинною підтримкою у творчості зі всіх сторін. Спершу вони разом із сестричкою вирішили створити квіточку,  згодом взялись за виготовлення листочка. А потім залюбки сфотографувались разом.

У Михайлика цієї суботи боліла голова, тому він був зовсім без настрою. Проте для орігамі зібрав усі сили в кулак і створив два дуже симпатичні різнобарвні листочки. Молодець!

Ось таким було цього тижневе заняття. Завдання, яке спершу на думку діток було майже нереально виконати, перетворилось у веселе та досить просте! Головне вірити у власні сили та не зупинятись при першій невдачі! В цьому  переконались усі, хто відвідав наше заняття:).

БФ"Крила надії"

тел. 240-76-13