Новини / Субота, 04 січня, 2014

Ромчик Климочко – третя ТКМ.

У ці передріздвяні дні наш Ромчик Климочко готується до повторної родинної пересадки кісткового мозку і мене не покидає відчуття дежавю, оскільки понад три роки тому, коли ми познайомились з Романом, саме в цей новорічно-різдвяний період хлопчик також готувався до ТКМ.

Пересадку зробили зимою 2011, донором був молодший братик, все пройшло добре, та надії і сподівання, нажаль, не справдились – кістковий мозок не запрацював… Два роки очікувань, переливань крові та компонентів, підтримуючі терапії, все це привело Ромчика до повторної пересадки кісткового мозку зимою 2013. Донором знову був братик.

Не зважаючи на фізичну і моральну виснаженість і Романа, і батьків, в бокс вони заступили сповнені оптимізму. І пересадка дала позитивний результат – пів року все було добре, а два місяці тому показники крові знов впали і лікарі виявили відторгнення донорського кісткового мозку.

Ця новина настільки шокувала всіх, що спершу лікарі змогли запропонувати тільки підтримуючу терапію та симптоматичне лікування. Для Романа, якому зараз 16 років, і який дорослішав в лікарняних палатах, дуже добре зрозуміло, що таке симптоматичне лікування. Тому, коли Київ запропонував ще одну пересадку, хлопець просто ожив! Він як ніхто розуміє, що буде важко, адже вже двічі проходив через бокс. Та він готовий заступити на ТКМ втретє і боротись за своє життя стільки, скільки буде потрібно.

Цього разу пересадку будуть робити від одного з батьків, імовірно, це буде тато хлопчика (у обох батьків сумісність 50%), лікарі визначаться вже перед самою пересадкою. Романа чекають в Охмадиті 14 січня. Цього разу знову буде важко, оскільки вже друга пересадка була на межі всіх можливостей, фінансових в першу чергу. Попередня пересадка обійшлась близько 100 000 гривень. Ці кошти пішли на підготовку до ТКМ, обстеження, перевірку донорів, антибіотики, підтримуючі препарати (лазолван, біовен) та цілу купу різних супутніх витрат.

Заощаджень у родини давно немає, немає вже і де попросити чи хочаб позичити  - за останні три роки використані абсолютно всі можливості і резерви, і зараз залишається сподіватись лише на допомогу небайдужих людей і різдвяне диво. І дуже хочеться вірити, що це диво станеться, адже для Ромчика ця пересадка без перебільшень єдиний шанс!

Будь ласка, підтримайте хлопчика! Зараз Роману як ніколи потрібна фінансова допомога, моральна підтримка та Ваші молитви. Ми віримо, що все буде добре, вірить в це і Роман. Коли ж іще сподіватись дива, як не на Різдвяні свята?

Допоможіть Ромчику жити завтра!

 Кошти можна перераховувати на реквізити фонду, вказавши в призначенні:  Добровільна пожертва для Климочка Романа.

 

Координатор адресної допомоги 

Марина Анісімова 050 370 90 02