Новини / Вівторок, 11 лютого, 2014

Допоможіть Аліні дихати!

Знайомтесь, це Гавриш Аліна. Їй 10 років, вона навчається в 4 класі і від народження бореться зі складним генетичнийм захворюванням.

 
 
           У Аліни Муковісцидоз – хвороба, при якій всі внутрішні виділення організму стають надзвичайно в’язкими і дуже густими, від чого страждають всі внутрішні органи.
            Найстрашніша біда хворих на муковісцидоз – це дихальна недостатність, саме вона не дає багатьом дітям з цим захворюванням дожити до дорослого віку…  Слиз накопичується в легенях – це призводить до постійних запалень та інфекцій, людину мучить постійний кашель, а через мокротиння легені працюють на  25%. Це призводить до постійних бронхітів та пневмоній, а запалення призводять до того, що мокротиння стає ще густішим.
            Всі ці проблеми є в Алінки. У дівчинка важка запущена форма. Чому запущена? Тому що батьки не в змозі забезпечити дитині необхідне лікування. Алінці потрібно двічі на рік проходити курс антибіотикотерапії, та вартість ліків понад 20 000 гривень, і за минулий рік дівчинка пройшла два таких курси. Зараз стан знов погіршився і знову потрібні ліки. І гроші.
            На двотижневий курс Аліні потрібно 14 упаковок Зівоксу 600мг вартістю 7000 гривень і 84 флакони Цефоперазону плюс 1г вартістю також 7000 гривень. Окрім антибіотиків потрібно ще 30 ампул пульмозиму вартістю 8000 гривень, та ним, на щастя, ми можемо забезпечити дівчинку. А от з антибіотиками біда…
            Алінка дивовижна дівчинка, дуже скромна, дуже мила і гарна, добре вчиться, має багато друзів. Дорогі ліки просто не по кишені батькам дівчинки, тим більше зараз, коли батько Аліни лежить зі зламаною ногою і сам потребує лікування. А окрім цих ліків, є препарати які дівчинка приймає постійно – креон, урсофальк, аквадетрин… Мамі дівчинки просто нікуди більше звернутись по допомогу, їй ніхто не допоможе окрім нас.
            14 000 гривень – невже це багато? І Алінка знову зможе дихати, і на цілих пів року повернеться додому.
            Дуже потрібна допомога!

Кошти можна перераховувати на реквізити фонду, вказавши в призначенні:  Добровільна пожертва для Гавриш Аліни.

Координатор адресної допомоги 
Марина Анісімова 050 370 90 02