Новини / Вівторок, 18 лютого, 2014

Лядов Юра. Лише 5 днів на диво.

"Наталю, скоро весна, наша третя весна у цих стінах ... ", і стільки болю в тих словах, що хочеться світ перевернути, тільки б більше ніколи цього не чути.

 
 
           Щоразу спілкуюся з мамою Юрчика Лядова і щоразу дивуюся мужності тієї жінки. Звичайна родина - тато, мама, син. Звичайні люди, життя яких розділилося на "до" і "після" одним страшним - "у вашого сина рак". А потім, коли здавалося все уже позаду, підступний удар долі і все знову. Тільки тепер ще страшніше, бо виснажений організм дитини щоразу гірше відновлювався після кожної хімії, а ще й попереду єдина альтернатива - пересадка кісткового мозку від неродинного донора і захмарна, як для звичайної родини, сума - майже 103 тис євро.
            Тільки вони знають, як вистояли в той страшний момент і чого їм то вартувало. Як відчайдушно вони зверталися до всіх, в надії на порятунок, як по копійчині збирали ті кошти, щоб дати шанс своїй дитині, щоб дати надію. Я намагаюся не торкатися відкритих ран, але раз по разу бачу, як змінюється вираз обличчя, як тривога стирає посмішку, як очі наповнюються сльозами.
            Зараз уже більшість шляху позаду, вже завершилася остання хімія і Юрчик у лікарні піднімає показники. А за місяць він вже має бути у стерильному боксі, на шляху до свого нового життя.
            "Єдине, чого я хочу - бути таким, як усі. Ходити в школу, грати з друзями і просто жити" - ці слова 13 річного хлопчика немов би гострим лезом по серцю. Він вірить, вірить в нас дорослих, що ми не зрадимо, що зможемо зробити для нього диво і він буде "просто жити".
            Зараз, для того, щоб здійснилася Юркова мрія, бракує не так вже й  багато по міркам онкології - 132 838 грн. (10 627 Є). Разом з цими грошима унас вийде 60 тис Є - саме стільки потрібно внести на рахунок клініки, за 14 днів до ймовірнаї дати операції.
            Зважаючи на всі обставини, клініка погодилася розпочати останній етап лікування без повної передоплати, але 60 тис - це той мінімум, без якого вони не почнуть. А ще ми маємо "подарунок " від держави, яка вкрала у хворої дитини іще тиждень, адже тепер, щоб ми, як фонд, могли здійсни оплату Юркового лікування за кордоном, нам треба за 6 днів до оплати, відправити повну суму коштів у банк на купівлю валюти. Не знаю з яких таких міркувань ця норма стосується благодійних фондів, які оплачують лікування дітям, але зараз у нас немає ні часу, ні можливостей сперечатися, а одже у нас лишається один тиждень.
            Усього 5 днів, щоб знайти 10 627 Є і врятувати життя хлопчику, який три роки мужньо бореться за те, щоб просто бути таким, як усі.

050-430-71-88(Наталя) / 050-370-90-02 (Марина)
 
Реквізити для надання допомоги:
Рахунок в Приватбанку 26000060442841
МФО 325321, ЄДРПОУ 35620901
Рахунок в Кредобанку 2600001336292
МФО 325365, ЄДРПОУ 35620901
Призначення платежу - добровільна пожертва для Юри Лядова
звіт по збору
http://www.krylanadiyi.org.ua/
 
Наталя Ліпська,
директор БФ "Крила надії",
050 430 71 88