Новини / Середа, 12 березня, 2014

Захиснику Майдану потрібна допомога

Олегові лише 22 роки, але коли над країною нависла загроза він одразу вирішив, що має їхати у Київ, має бути там і боронити те, що для нього важливо - право вільних людей в вільній країні висловлювати свою думку.

 І не думав хлопець в той момент про себе і про те, що цей його вчинок може в прямому сенсі вартувати йому життя.  Адже тоді, чотири місяці тому, хлопцеві поставили важкий діагноз рак і він пройшов  лише перший етап лікування. Але коли беззахисних студентів били на Майдані,  коли з людей знущалися ті хто мав їх захищати, коли влада перетворилася в карателів, Олег  вирішив - "я мушу їхати, мушу бути там" . Три місяці в гущині подій разом з такими, як і він побратимами,звичайний хлопець з Калуша виборював для нас усіх право вирішувати, як нам жити і в якій країні. Три місяці в мороз і дощ, забувши про себе, без стерильних умов і спеціальних дієт , бо так було потрібно, бо хто ж то зробить крім нього.

А коли напруга трошки спала, Олег захворів. Здавалося звичайна застуда, але волонтери медслужби вмовили поїхати до лікара, а той запідозривши нехороше відправив на комп"ютерну томограму.

На жаль, результат був приголомшуючий - в легенях у хлопця виявилося два десятки метастаз і потрібно знову починати боротьбу з раком.  З дня на день ми будемо знати точний перелік медикаментів, які знадобляться хлопцеві і почнеться хіміотерапія. Попереду тривале і нелегке лікуваняня і дуже буде потрібна допомога, як моральна так і фінансова.  Орієнтовна вартість першого курсу від 20 тис грн, а таких курсів буде декілька.

А поки що мужній хлопець і далі на Майдані - "Мені тут легше дихається. Тут я відчуваю, що я живий".

Якщо ви хочете допомогти Олегові кошти можна переказувати на реквізити фонду з призначенням платежу "Добровільна пожертва для Совсуна Олега"