Новини / Вівторок, 20 травня, 2014

Яскраве солене тісто:).

Цього тижня діти із Дністерської працювали із соленим тістом. Емоції, що пов’язані із цим матеріалом, були спершу досить контрастними: від «Ні, я хочу малювати, а не ліпити!!!» до «Ого, які цікаві відчуття!». Та на щастя, навіть ті, хто на початку скептично віднісся до завдання, визнав, що ліпка ні в чому не поступається малюванню! Більше того, через декілька днів вироби стануть твердими, неначе з глини, тому слугуватимуть дітками чудовими статуетками.

                  

            У відділенні хірургії на занятті було мало дітей: низькі аналізи, післяопераційний період, чи просто відсутність настрою  стали на заваді творчості для багатьох діток. Та звісно ж, охочі попрацювати знайшлись.

                

Одним із них став Олежик, що  вперше завітав на загальне заняття. І зауважив, що тут є свої переваги: по-перше, можливість зробити стільки виробів, скільки він зможе донести до палатиJ; по-друге, ми змогли більше з ним поспілкуватись та краще пізнати хлопчика, а він - нас. Наприклад, новинкою, стало те, що він дуже невпевнений в собі: вагався у всьому, бо «в нього обов’язково нічого не вийде». Та переживання Олежика були марними, адже хлопчик чудово впорався із ліпкою. Особливо цікавим вийшов равлик: хлопчик вмонтував у тіло тваринки моторчик. Тому вона буде рухома.

Лукянчик Полюга не мав настрою для роботи... Та його мама, дуже творча жінка, все ж завітала у їдальню, аби хоч краєм ока поглянути, що тут відбувається. Ми її, звісно ж, з пустими руками в палату не відпустилиJ. А Лукянчик, побачивши яскраве тісто,   все ж поволі приступив до ліпки і створив равлика.

Люба та її мама особливо нас вразили. Для того аби виготовити цього симпатичного котика, їм було достатньо 15 хвилин! І що найбільше цікаво, це не плинуло на результат! Котик - дуже симпатичний!

А ось іще  декілька чудових тваринок від милих дівчаток із відділення.

У гематології робота «кипіла», а якщо бути конкретнішою, «ліпилась» щосили!:)

Соломійка Попіль виліпила із соленого тіста котика і мячика, аби тваринка не нудьгувала і мала чим бавитись:). Поки жвава Солька створювала вироби, мама розповідала нам про те, що попереду у донечки ТКМ. Тримаємо за дівчинку кулачки, і впевнені, що все буде добре!

«Я Діанка, Діанка» часто любить повторяти Діанка Дмитришин, аби часом ніхто не забув. Та таку цікаву маленьку, і такого милозвучного імені точно не забути!:) Дівчинка разом із татом зробила симпатичну рибку, оздобивши її ниткою та розписавши контурами.

У такому ж стилі виконала роботу і Таня Дзюба. Тихенькій, проте дуже творчій дівчинці вдалось створити дуже гарний виріб.

Ніжними та яскравими вийшли вироби у Василинки Магурчак.

 

Надзвичайно красивого ослика створила Віка. Він - акуратний, оригінальний, та наповнений різноманітними деталями! Також дівчинці вдалось прекрасно поєднати кольори у своєму виробі! Словом, майстриня на всі руки!

Добре попрацював і Василько. Особливим у роботі хлопця було те, що йому попалось дуже липке солене тісто. Незважаючи на маленький недолік, Вася впорався із завданням і  виліпив симпатичні жовто-блакитні рибки.

Чудовими вийшли роботи і в милих дівчаток Христинки та Насті.

 

Якщо Ви бажаєте  фінансово допомогти у проведенні творчих занять, можете переказати кошти на реквізити фонду з призначенням платежу:  Добровільна пожертва на проект "Творча майстерня".

 БФ"Крила надії"