Новини / Середа, 28 травня, 2014

Це страшне слово Темодал…

От і настали ті часи, коли у нас в лікарні позакінчувались ліки…

  
 
           Спочатку Віфенд, потім Філстим та Осетрон, ну і тепер настала черга Темодалу. Від цього препарату мені завжди стає моторошно – мало того, що коштує шалені гроші, не завжди є на оптовій, так ще й призначається при пухлинах мозку (найбільш непередбачуваний діагноз, як на мене) і не має альтернативи.
           У Львові зараз кілька дітей на Темодалі. Декому вистарчило лікарняного, а декому ні. Нажаль, препарат закінчився, лікарня з нетерпінням чекає державних ліків, та коли відбудеться поставка, ми наразі не знаємо –  залишається тільки сподіватись, що скоро.
           У нас двоє претендентів на Темодал  - Карвацький Євген та Іванців Марта. У обох дітей астроцитома, обоє проходять променеву з Темодалом, для обох це єдиний шанс…
Карвацькому Євгену 10 років, у нього Пілоцитарна астроцитома. В грудні хлопчика прооперували і скерували в хірургію ЗУСДМЦ проходити хіміотерапію. На наступний тиждень Євгену потрібно 2 упаковки Темодалу 140 мг. Одну для нього передав фонд «Карітас», а ще одну потрібно докупити.
          Вартість упаковки 140мг – 8000 гривень, і коштів на його купівлю немає ні в нас, ні в батьків хлопчика. Євген переніс дуже важку операцію, пухлину вдалось видалити лише частково, зараз у хлопчика парез обличчя зліва, парез нижніх кінцівок, він не чує на ліве вушко, та вперто продовжує боротьбу. Але без Темодалу повернеться хвороба, і всі зусилля хірургів, онкологів, батьків хлопчика та самого Євгена зійдуть нанівець…
          Будь ласка, допоможіть Євгену повернутись до нормального життя!
 
 
          Марті Іванців 14 років, у неї Анапластична астроцитома і вона також після операції проходить променеву з Темодалом. Їй призначено наразі 20 сеансів променевої і 20 капсул по 100мг відповідно. Зараз йде другий тиждень променевої і на цей тиждень препарату вистарчає. Однак, з понеділка знову на променеву, а Темодалу на понеділок вже немає.
          Що буде, якщо з понеділка Марта не буде приймати ліки? Нічого доброго. Зовсім нічого доброго… Нажаль, пухлина дуже швидко почне рости, і всі успіхи, яких вдалося досягнути в лікування дівчинки, стануть неважливими.
          Для продовження лікування Марті потрібно 2 упаковки Темодалу вартістю 6000 гривень кожна – тобто, потрібно 12000 гривень. І нам потрібно знайти їх і замовити препарат до понеділка. Чесно кажучи, не уявляю, як ми це зробимо… Та знаю, що дива ніхто не відміняв, і вони стаються, якщо дуже захотіти! Я дуже хочу щоб Марта продовжила лікування, і я впевнена, якщо ми всі цього захочемо – то це обов’язково станеться!
          Ціна питання для Євгена - 8000 гривень, для Марти – 12000 гривень. Суми не маленькі, однак, небайдужих людей також не мало.
          Будь ласка, подаруйте нашим дітям завтра!
          Дуже потрібна допомога!

Кошти можна переказувати на реквізити фонду , вказавши в призначенні платежу: Добровільна пожертва для (П.І.П. дитини).

Координатор адресної допомоги 
Марина Анісімова 050 370 90 02