Новини / Вівторок, 22 липня, 2014

Володя Гамала. Найкращий подарунок - дихати вільно.

Володя Гамала спокійний, врівноважений, привітний хлопець, веселий і усміхнений, не зважаючи на хворобу. Володі 30 років, чотири роки тому у нього виявили Муковісцидоз – серйозне захворювання, що потребує частих лікувань і постійного лікарського нагляду. Та замість того, щоб впасти у відчай, хлопець зітхнув з полегшенням – бо нарешті вперше побачив в обличчя ворога, з яким належить боротись.

 

           З самого дитинства хлопець часто хворів і все життя йому не могли поставити діагноз. Він лікувався в усіх львівських лікарнях, де є пульмонологічні відділення, та діагностувати Муковісцидоз йому змогли лише в сонячній Італії. У Володі респіраторна форма – так би мовити «легка», саме це допомогло йому без адекватного лікування дожити до дорослого віку.
            Володя невиправний оптиміст, він дуже любить подорожі, природу, спеціаліст з садово-паркового мистецтва, він не мислить життя без декоративних рослин і квітів:) Бо життя прекрасне, тому що у нього є рідні, друзі і кохана людина, тому що півтора тижні тому він зміг нарешті покинути лікарню, де провів цілий рік, тому що надворі літо і все цвіте і буяє!
            Оптимізм – це прекрасна риса і з таким настроєм дійсно можна здолати багато негараздів, та, нажаль навіть оптимізм і незламна воля до життя не можуть здолати задуху, що мучить хлопця щоночі. Легені Володі не працюють на повну силу, він не може самостійно вдихнути повні груди, і йому недостатньо кисню, що є в повітрі.
 
 
            Щоб життя і надалі було прекрасним, Володі потрібно три апарата: інгалятор, кисневий концентратор та апарат для неінвазійної вентиляції легень в домашніх умовах.
 
 
                Кисневий концентратор  Bitmos oxy 6000 вартує 1284 Євро – 20929,20 гривень на сьогоднішній день. Інгалятор Pari Boy вартує 3200 гривень. А апарат SOMNOvent  ST для неінвазійної вентиляції легень наразі в Україні ми не знайшли…
            На купівлю інгалятора та кисневого концентратора потрібно 24129,20. Володі вдалось зібрати 7000 гривень. Ще 10110 гривень є на рахунку фонду - залишок коштів, зібраних під час Різдвяних свят в рамках проекту «Молитва» на підтримку хворих на муковісцидоз – ми передаємо ці кошти для Володі. Ще 200 гривень поступили на рахунок фонду сьогодні – дякуємо вам! Разом це 17310 гривень.
            В першу чергу потрібен кисневий апарат, на його купівлю бракує 3619,20. Плюс 3200 гривень на інгалятор. Ну і апарат для неінвазійної вентиляції легень ми також плануємо знайти.
            27 липня у Володі день народження і ми впевнені, що єдиний подарунок, який хлопець хотів би отримати – це дихати вільно, і ми в змозі зробити це для нього.
            Будь ласка, допоможіть Володі дихати!

Кошти можна переказувати на реквізити фонду , вказавши в призначенні платежу: Добровільна пожертва для Гамали Володі.

Координатор адресної допомоги 
Марина Анісімова 050 370 90 02