Новини / Четвер, 25 вересня, 2014

"Поки дихаю, сподіваюсь" …

Для нас - це просто красиві слова. А для людей із діагнозом «муковісцидоз» вдих та видих – не звичайна інстинктивна дія, а справжнє випробуванння…. І кожен свій день вони живуть із надією на те, що завтра буде краще і вони зможуть дихати на повні груди! А для цього потрібно щонайменше 310 500 гривень на препарат Пульмозим!!!

 

Веселі, позитивні, енергійні, наполегливі й не по роках дорослі. Ці діти особливі, тому що вони навчились цінувати кожну мить свого життя і й кожен свій ПОДИХ. 

Таких львівських діток у ЗУСДМЦ  налічується - 44. А ще є малята із Закарпаття, Рівного, Івано-Франківська. Всі вони також приїжджають на лікування до Львова. Адже у цій лікарні функціонує потужний центр муковісцидозу.  Отже, вони рано чи пізно також стануть нашими підопічними.

 

Спершу хочемо коротко нагадати Вам, що таке «муковісцидоз». Муковісцидоз - генетичне захворювання, при якому страждають усі органи, що виділяють слиз, тому що він накопичується і закупорює їх. Ураження органів дихання пов'язано з тим, що слизові залози бронхіального дерева продукують в'язке мокротиння, яка збирається в дрібних бронхах. Порушується вентиляція і кровопостачання легенів. Виникає болісний кашель, чутні хрипи в легенях. Страждає і серце (виникає так зване «легеневе серце»), шлунково-кишковий тракт.

Власне через в’язкий секрет для лікування дітей хворих на муковісцидоз необхідні муколітики - препарати, що руйнують слиз та сприяють його відділенню. Одним із них і є високоефективний препарат - Пульмозим.  Саме його відсутність не дає дітям можливості дихати вільно. А приймати його треба протягом всього життя, день в день...

І ось ми набрались сміливості  і порахували  потреби у Пульмозимі на місяць: калькуляція хоч і проста та надзвичайно вражаюча: упаковка препарату коштує 2 700 гривень. Переважно дітям необхідно приймати 5 упаковок у місяць, проте бувають випадки, коли й 10. На сьогодні до нас звернулись батьки  22 дітей. Тобто, сумарно вже виникла потреба у 115 упаковках . А у гривнях це число ще більш вражаюче -  310 500(!). Цифра від якої просто паморочиться у голові! І це тільки місяць з  життя цих дітей! І тільки цього, конкретного препарату, а ще є ряд інших необхідних медикаментів…

Ми не знаємо, де взяти такі гроші! Але не маємо права опускати руки. Тому що кожен із них сподівається, що ми допоможемо. У кожного свої мрії, плани на майбутнє: хтось хоче стати музикантом, хтось танцівником, а хтось програмістом. Усі вони такі різні, проте обєднані однією хворобою та потребою у Пульмозимі!

            Будь ласка, допоможіть цим дітям дихати на повні груди!

            Будемо вдячні за будь яку фінансову допомогу!

         

Кошти можна перераховувати на реквізити фонду, вказавши в призначенні:  Добровільна пожертва для дітей із муковісцидозом.

Координатор напрямку допомоги дітям з муковісцидозом

Якимюк Соломія

Тел.0673232550