Новини / П'ятниця, 24 жовтня, 2014

Нижник Василько – Темодал, Іринотекан і 14 тисяч гривень…

Дуже-дуже все важко і сумно відбувається у Василька Нижника. Лікування триває два з половиною роки, весь цей час хлопчик носить ортопедичний комірець і майже весь час лежить. На щастя, Василько може ходити, та через ураження шийного відділу хребта хлопчику потрібно берегтися, більше лежати, бо хребці дуже крихкі.

  

          І Василько лежить. Коли терпляче, коли не дуже, та хлопчик вперто виборює кожен день свого існування. Соціальні мережі і віртуальні знайомі прийшли замість реального життя і шкільних друзів, і якщо хтось вважає, що інтернет це зло, яке підміняє людське спілкування – уявіть собі підлітка, ув’язненого у лікарняній палаті…

            Рік тому, перед самим новим роком, хвороба почала прогресувати. Вже на той момент Василь вибрав всі можливі блоки хімії і курси променевої. Однак, довелось повертатись у лікарню. Знову почали хімію, після якої планувалась авто-ТКМ. Василько з мамою були в Києві, навіть вдалось зібрати частину ліків, частину зарезервували київські фонди, що допомагають дітям Охмадиту, лишалось чекати черги в бокс.

            Чекати Василько повернувся додому. Далі хлопчик підхопив якусь інфекцію, почали капати антибіотики, час йшов, події в країні та ріст цін не додавали оптимізму, як і стан хлопчика, невдовзі знову почались болі. Призначили променеву і мали починати підтримуючу хімію.

            І знову – болі, позапланове МРТ, прогрес хвороби… Все знову дуже терміново і дуже погано. Василькові призначили Іринотекан і Темодал з променевою. Завдяки нашим друзям і колегам з фонду «Запорука», що надали Василю Іриносендан (він же Іринотекан) 2 флакона по 100мг, хімію змогли розпочати ще в понеділок.

            Та з наступного понеділка вкрай потрібен Темодал 100мг і 140мг по одній упаковці та ще один флакон Іриносендану. Ліки ми замовили, бо виходу немає. Та на їх оплату потрібно 17000 гривень, а є лише 2580 – 200 доларів, що передав для Василька наш постійний благодійник з Канади Робак Сергій, що роками не дозволяє нам опустити руки.

            Та на оплату ліків бракує ще 14 420 гривень, і з огляду на стан хлопчика в будь який момент може знадобитись довенне харчування, чи ще щось з безкінечного набору супутніх ліків, які приймає Василько.

            Мама хлопчика безмежно вдячна лікарям та благодійникам, що весь цей час відчайдушно борються за її дитину. Нажаль, окрім нас, їй сподіватись ні на кого…

            Будь ласка, допоможіть Василькові! Як тільки почали променеву з хімією – болі одразу зменшились, значить, зупиняти лікування не можна.

            Дуже потрібна допомога!

           Кошти можна переказувати на реквізити фонду, вказавши в призначенні платежу: Добровільна пожертва для Нижника Василя.

 
Координатор адресної допомоги 
Марина Анісімова 050 370 90 02