Новини / Понеділок, 08 грудня, 2014

Давно забуті й нові проблеми ФКУ.

Нарешті минулого тижня ми передали у лікарню 14 банок харчування для діток із фенілкетонурією. І замість такого бажаного роз’яснення ситуації, назріли нові проблеми.

               

Вони були прогнозованими, але від цього не стає легше. Поділити 14 банок між 25 дітьми, і так, аби ніхто не був обділеним – нереально. Мами, які сподівались, що частка суміші перепаде їхнім дітям, залишились ні з чим, окрім ще жахливішоъ безнадії…І єдине, що ми чуємо від них «Чому моя дитина не отримала суміші?», а нам залишається лишень розводити руками…

Як було неодноразово написано, діти із фенілкетонурією потребують спеціального харчування, без якого у їхній психіці та фізичному стані відбудуться страшні зміни. Харчування – немає, а потреба у ньому вкрай велика.

Коли ж це все нарешті припинеться? Напевно, лишень тоді, коли все нормалізується на законодавчому рівні, і не раніше.

А зараз ми повинні зробити все, що в наших силах! Сума, котру необхідно зібрати незмінно велика – 99 500 гривень!

Найтерміновішими зараз є дітки до 3 років! Ситація у їхньому випадку найбільш критична! Суміші "Афінілак", яку вони повинні приймати, немає на Україні.  Як кажуть лікарі, в крайньому випадку вони можуть замінити її ФКУ-2 Secunda, яка є на Україні, проте виникає інша проблема: на неї немає коштів. Для них  треба зібрати 32 400 гривень на 12 банок....

Будь ласка, підтримайте цих діток, бо інколи здається, що без Вас, вони фактично покинуті на призволяще!

Дякуємо усім, хто допоміг малятам. Особлива подяка ТОВ «ТД « Галполітекс» та п. Сергію Робаку! Без Вас нам би не вдалось зібрати кошти на вже передане у лікарню харчування!

            Кошти можна переказувати на реквізити фонду , вказавши в призначенні платежу: Добровільна пожертва для дітей з фенілкетонурією.

Координатор напрямку «Харчування для дітей з ФКУ»

Яким’юк Соломія

Тел.0673232550