Новини / Вівторок, 07 липня, 2015

Віталік Бензак – наш «дорогий» хлопчик. Або 20000 гривень на метотрексат.

Віталік Бензак проходить лікування у хірургії ЗУСДМЦ. На початку року Віталіку поставили ендопротез – операція стала можливою в першу чергу завдяки благодійникам і небайдужим людям, оскільки протез купувався у дуже нестабільні часи, коли валюта росла щодня і за цінами було годі встигнути…

 

            Та якимсь дивом нам вдалось нашкребти для Віталіка понад 180 000 (!) гривень, ще 100 000 гривень було зібрано батьками і хлопець отримав свій ендопротез –  «Моя нога приїхала!», так зустрічав його сам Віталік.

            Операція пройшла успішно – оптимізм і впевненість завжди додавали Віталіку сил, і не тільки йому, але ще й нам, коли виникали нові потреби. Так, одразу після операції хлопець продовжив хіміотерапію, і по протоколу в нього йшов високодозовий Метотрексат. Сам препарат був у лікарні, тільки от капати його можна лише за умови постійного контролю рівня препарату в крові, а для цього потрібні були реактиви вартістю 21528 гривень – і тут сталось ще одне диво, з вашою допомогою ми знову змогли їх придбати!

            На сьогодні реактиви ще є. Але тепер немає самого Метотрексату… Це важкий, токсичний і дорогий препарат, без якого усі старання Віталіка, лікарів і наші не варті нічого… Залишився останній блок, позаду півтора роки важкого, виснажливого і дуже високовартісного лікування.

            Бракує 30 грам препарату – це 6 упаковок Метотрексату по 5 ампул дозуванням 1000 мг, вартістю 3963 грн за упаковку. Всього потрібно 23 778 гривень. А зібрано для хлопця лише 3691,00 (навіть не повна упаковка), бракує ще трошки більше 20 тисяч, 20 087 грн, якщо бути точними.

            Наступний блок планується з понеділка. Препарат потрібен також з понеділка, та для цього його потрібно замовляти вже, бо їхатиме він з Дніпропетровська, у Львові потрібного дозування нема. Але, щоб замовляти препарат, потрібно мати кошти – 20 000 гривень. А їх нема…

            Це найгірший момент у нашій роботі, коли довго шукаєш препарат, знаходиш, а потім не можеш замовити, бо сума захмарна… Та хіба вона така вже захмарна? Хіба життя молодого, сильного, розумного хлопця може вартувати якихось 20 000 гривень?

            Будь ласка, допоможіть Віталіку зробити цей останній крок до щасливого завтра! За час лікування він не втратив ані краплини оптимізму, почуття гумору, мужності і гідності. Він вистояв тоді, коли здавалось, що ось-ось все покотиться під три чорти… Він ніколи не здавався. Все, що потрібно зараз – це ще одне маленьке диво, і наш хлопчик заслуговує на нього, як ні хто інший!

            Допоможіть придбати препарат!

 

Кошти можна перераховувати на реквізити фонду, вказавши в призначенні:  Добровільна пожертва для Бензака Віталія.

Координатор адресної допомоги 
Марина Анісімова 050 370 90 02