Новини / П'ятниця, 27 листопада, 2015

«ІТ Миколай 2015» - Свято наближається!

Щороку в рамках акції «ІТ Миколай» ми, разом із ІТ- спільнотою Львова (і не тільки :)) збираємо кошти на купівлю медобладнання для Зухідноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, яке б допомогло підвищити якість медичних послуг і, як наслідок, шанси на своєчасну діагностику, адекватне лікування і швидке одужання для його маленьких пацієнтів.

 

            Цьогорічна акція «ІТ Миколай 2015» не стане винятком, ми знову плануємо придбати сучасне медобладнання для нашого центру, а саме закупити нові мікроскопи для лабораторії, де власне відбувається діагностика захворювань і контроль біжучого стану маленьких пацієнтів, і мобільну рентген установку, яка б дозволила щоб не дитина йшла у рентген кабінет, а навпаки, рентген кабінет міг прийти до дитини.

            Лабораторія центру – це, фактично, те місце, звідки наші малюки починають свій нелегкий шлях. Через руки, очі і мікроскопи працівників лабораторії ЗУСДМЦ у прямому сенсі проходять по 150 дітей щодня! Це діти не лише з Львівської області, але і зі всього Західного регіону, а подекуди – і зі всієї України. Саме тут діагностуються лейкози і пухлини у маленьких пацієнтів, які потім лікують у відділеннях хірургії і гематології.

Від якості картинки, яку спеціаліст бачить у мікроскоп – а розглядають вони і кров, і лімфу, і кістковий мозок – залежить точність діагнозу, а отже, і шанс дитини на життя.

            Звісно, у лабораторії є мікроскопи, однак, вони чесно працюють вже дуже багато років і, відверто кажучи, поступаються сучасним Primo Star. Можливості сучасного медобладнання безперервно зростають і лабораторія центру прагне забезпечувати нашим дітям максимально точну діагностику. У Лабораторію потрібно 5 нових мікроскопів Primo Star вартістю 43 985,50 гривень кожен.

            Ціна питання – 219 927,50 гривень.

 

            Після отримання діагнозу наші діти скеровуються у відділення хірургії (діти з пухлинами) та гематології (діти з лейкозами) для проходження подальшого лікування. Всі ми знаємо, що хіміотерапія дуже важкий метод лікування, що тягне за собою дуже багато ускладнень – на жаль, онкологія дуже агресивне захворювання і боротися з ним доводиться не менш агресивним лікуванням.

            Щоб лікування мало результат, лікарю потрібно вчасно і ефективно реагувати на стан пацієнта. Наші діти багато і часто проходять додаткові обстеження – КТ, МРТ, УЗД, рентген. Деякі з них малюки можуть проходити лише у спеціалізованих медичних кабінетах, як КТ і МРТ, наприклад. А УЗД і рентген апарати бувають мобільними, і дозволяють провести діагностику важкого пацієнта прямо у палаті, не транспортуючи його в інше відділення, не піддаючи додатковому ризику.

            Буває так, що важкий пацієнт не може рухатись – коли є ушкодження внутрішніх органів, або не може контактувати з оточуючими – коли є повна аплазія після хімії. Найгуманніший і найефективніший шлях – привезти рентген апарат до них, ми вже навіть не говоримо про економію безцінних хвилин, які також можуть врятувати життя.

            Саме такий рентген апарат ЗУСДМЦ просить у Миколая для своїх пацієнтів цього року. Вартість мобільної палатної рентген установки ІМАХ102 – 210 987 гривень. Вона дозволить робити знимки малюкам у палатах і надсилати їх прямо на робочий компютер лікаря.

            Ціна питання – 210 987,00 гривень.

Сума до збору - 430 914,50 гривень.

Кошти збираємо на реквізити фонду. В призначення платежу просимо вказувати : "Добровільна пожертва. ІТ-Миколай" .

Координатор адресної допомоги 
Марина Анісімова 050 370 90 02