Новини / П'ятниця, 04 грудня, 2015

Життя на діалізі. Продовження.

Дорослі діти. Серйозні, неговіркі, в чомусь ображені, в чомусь зухвалі, досвідчені і обізнані в своїх діагнозах, чіткі і відповідальні. Їм довелось дорослішати в лікарнях, їм довелось знати і відчути на собі надто багато лікарняних процедур. Вони знають, що може врятувати їм життя, але самі неспроможні дати собі раду…

 

            Діані Халюзіній майже 18 років, вона розумна і дуже вродлива дівчинка, на стільки, що більшість і не вірить, що у неї такий серйозний діагноз. Але, аналізи, на жаль, говорять інше. У дівчинкуи Системний червоний вовчак, на фоні якого виникла ниркова недостатність, кіста в легенях та цілком розхитана нервова система. Це з основного, решта – так, дрібниці…

            Діанка ніби пристосувалась жити зі своїм діагнозом, та дається їй це не просто – вона не скаржиться, не жаліється, вона все тримає в собі. Дівчинка потребує пересадки в Білорусії, її документи на оплату лікування вже розглядає МОЗ і у Діани все може бути добре, але до пересадки ще треба дожити.

            Щодня івчинка приймає безліч препаратів  - Енап, Омез, Кальцій Д3, Гіно-тардиферон, Медрол, Магне В6, Вітамін Е, Неуробек, Ортофен, Седасен. Список може трохи змінюватись, але на 1-1,5 тисячі в місяць тягне стабільно….

 

            Олегу Пилипчаку 19, він живе зі старенькою бабцею, тато помер кілька років тому, а мама десь далеко, хто зна де і нічим не допомагає своїй дитині… А Олег дуже привітний, веселий, усміхнений і гарний хлопчик – справжній красень! От тільки реальний стан речей видають аналізи.

            Олег також чекає пересадки і також потребує постійного систематичного прийому супутніх ліків. Тардиферон, Мікардіс, Альфа Д3, Кальцій – теж до 1,5  тисячі гривень на місяць.

            Попереду у Олега пересадка – ми дуже сподіваємось, що вона буде ближчим часом, та щоб пересадка стала можливою, до неї потрібно, як мінімум, дожити… І дожити в тому стані, щоб організм мав сили і бажання боротись.

 

            Ну і звичайно, Шот Микола – дорослий, поважний, серйозний хлопчина 21 року, що виглядає максимум на 18. Миколка багато років живе на діалізі, має позаду невдалу родину пересадку і з надією чекає на диво. Він дуже хоче бути здоровим. Мріє водити машину, мріє знайти роботу, мріє мати сімю. Ні, звісно, родина у нього є – мама, тато, бабця, але мова йде про свою сімю.

            Нажаль, поки що це лише мрії – на роботу хлопця не беруть, всі його «потенційно можливі» машини – пішли на ліки і обстеження в Польщі. Про сімю теж говорити не на часі…Та надії Микола не втрачає! Чемно виконує всі рекомендації лікарів, бережеться, вперто шукає роботу :)

            Микола теж потребує підтримуючих препаратів – Альфа Д3, Кальцій, Гіно-тардиферон – 1,5-2 тисячі на місяць. І без них не обійтись ніяк.

            Будь ласка, допоможіть нашим дорослим дітям. Вони знають про свої діагнози і перспективи деколи більше за батьків, і дуже хочуть жити… Жити! А не існувати. Жити без страху, болю і поганих передчуттів.

            Дуже потрібна допомога!

 

 

Реквізити для надання допомоги:
БФ "Крила надії"
ЦФ ПАТ «Кредо Банк», м.Львів
МФО 325365
ЄДРПОУ 35620901
Рахунок 2600001336292
Призначення платежу - добровільне пожертвування для (П.І.П. дитини).
 
 
Координатор адресної допомоги 
Марина Анісімова 050 370 90 02