Новини / Четвер, 15 червня, 2017

Ромчик Роїк. Життя після пересадки.

Ромчик Роїк повернувся з Польщі після чергового обстеження, є добрі новини і ми дуже хочемо ними поділитись!

            Ще раніше малюк пережив успішну пересадку печінки від мами, орган прижився і добре функціонує, печінкові показники у Ромчика в нормі. Та з малюком сталася інша біда – вже після пересадки сталася зупинка серця і дихання, набряк мозку і, як результат, втрата маже всіх функціональних можливостей… Довелось заново вчитись ковтати, дихати, впізнавати маму. Ромчик так і не ходить, не говорить, лише уважно слідкує очима і реагує на звук.

            Та мама Оля не втрачає надії, а вперто займається з малюком, їздить по лікарям, консультується і вірить лише в краще! А Ромчик тим часом росте, потребує супровідних ліків –  Церебролізин, Баклофен, обстежень (МРТ) та спеціальної каші Хумана.

            Що півроку вони їздять на контролі в ЦЗД у Варшаві, останнє обстеження показало, що печінкові показники дуже добрі, а по неврології хоч ніхто і не береться нічого прогнозувати, та все ж таки є зміни на краще, і вони помітні! Наступне обстеження планується в жовтні і вартує 7515 злотих.

            Попереду в Ромчика ще операція по закриттю брюшної стінки, її проводять протягом трьох років після пересадки, та оскільки Ромчик не бігає, лікарі радять не поспішати з додатковим оперативним втручанням.

            Основний час хлопчик проводить вдома, з мамою, бабцею і сестричкою Софійкою, що дуже любить його і доглядає не гірше за маму :) Тато більшу частину часу працює, щоб забезпечити сім’ю. Вся сім’я дуже старається, щоб допомогти Ромчику повернутись до нормального життя, мама завжди усміхнена і життєрадісна, Софійка бавиться з братиком, всі намагаються адаптувати Ромчика та зробити його життя максимально комфортним!

                 Попереду ще дуже багато роботи, але виглядає так, що родина Роїків здатна справитись з усім! Звісно, що це дається не просто, і підтримка їм дуже-дуже потрібна.  Та всі ви завжди підтримували хлопчика і його дивовижну маму. Дякуємо вам за це! І будь ласка, не полишайте їх!

Реквізити для надання допомоги:
БФ «Крила надії»
Західне ГРУ ПриватБанку м.Львів
МФО 325321
ЄДРПОУ 35620901
Рахунок 26000060442841
Призначення платежу - добровільне пожертва для Роїка Ромчика
 
Координатор адресної допомоги 
Марина Анісімова 050 370 90 02