Новини / Середа, 12 липня, 2017

Каша для зайців!

Колись ми започаткували рубрику «Каша для зайців» про харчування для самих маленьких. А самі маленькі лікуються в нас на Орлика і мають вроджені вади кишківника чи гепато-біліарної системи. І потребують тривалої жорсткої дієти і спецхарчування.

 

            Майже всі наші зайці їдять Хуману – кашку не дешеву, але дуже помічну. Вона потрібна всім, хто чекає трансплантації, хто намагається її уникнути і навіть деколи тим, в кого трансплантація вже була.

            До трансплантації малюки їдять Хуману HN+MCT – зараз вона потрібна для Дубик Романни, Дюка Матвія та Подковської Софії, по 30 пачок щомісяця – це 5300, якщо в гривнях. У цих малюків не виводиться жовч, через несформовані жовчовивідні протоки, всі троє мали операцію по Касаї і потребують дієти та постійного контролю. Для Матвія і Софійки це єдиний спосіб дожити до пересадки, для Романни – останній шанс її уникнути.

            Ромчик Роїк переніс успішну пересадку печінки від мами, орган прижився і добре функціонує. Тепер малюку потрібна Хумана молочна – 25 пачок на місяць, це 2250 грн. Хоч сама пересадка пройшла добре, після неї в малюка сталася зупинка серця і дихання і, як результат, втрата майже всіх функціональних можливостей. Довелось заново вчитись ковтати, дихати, впізнавати маму. Ромчик так і не ходить, не говорить, лише слідкує очима і реагує на звук.

            Попереду в Ромчика ще дуже багато роботи по відновленню функцій. І на цьому шляху йому потрібно правильно харчуватись і лікуватись. Найбільше він любить Хуману молочну рисову, потім –  кукурудзяну, а от гречану не любить, бо переїв її на початках :(

            Шкірка Марічка їсть лише молочну кашку Нестлє. 30 пачок на місяць – 1400 грн. У малечі непрохідність товстого кишківника – це вроджена вада, через яку крихітка не набирає вагу і погано розвивається. Через часті блювоти в ранньому віці і погане засвоєння їжі Марічка дуже худенька і маленькі, і з частими перепадами настрою, бо як можна бути в доброму гуморі, коли постійно болить животик :(

            Марічка часто приїжджає в лікарню, на масажі і обстеження, спостерігається в невролога, який також виписує цілу купу пігулок, як добавку до каші. Дівчинці вже три роки, та про те, щоб переходити на звичайну їжу не може бути і мови, тому кашка ще буде потрібна і потрібна…

            Загалом, під опікою фонду знаходяться не лише малі зайці, що їдять молочні каші, нашим підопічним потрібен цілий список різних харчувань. Є діти з орфанними захворюваннями, що все життя потребують спецхарчування, є діти на хімії чи в реанімації, що потребують харчування зондового, або довенного, хтось не набирає вагу, хтось не засвоює їжу, чиєсь харчування буває дуже дорогим, а чиєсь буває і відсутнім в Україні… Та попри всі ці труднощі, його доводиться знаходити, бо зайці хочуть їсти!

Реквізити для надання допомоги:
  БФ «Крила надії»
Західне ГРУ ПриватБанку м.Львів
МФО 325321
ЄДРПОУ 35620901
Рахунок 26000060442841
Призначення платежу - добровільне пожертва зайцям на кашу

 

 
Координатор адресної допомоги 
Марина Анісімовa 
050 370 90 02