Новини / Середа, 08 листопада, 2017

Життя після пересадки або Такролімус і з чим його «їдять».

Це Женя Лубянцева. Женічці 2.5 роки, і в цій веселій і активній дівчинці вже просто неможливо впізнати ту жовтеньку, худеньку малечу з дуже великим животиком, якою вона була від народження.

 

            А народилась Женя з вродженою вадою жовчовивідних шляхів – їх просто не було. Порятунком для таких діток є пересадка печінки. Саме пересадка і врятувала Женьку – тепер вона красуня, дуже швидко росте і стрімко розвивається!

            Однак, пересадка – надзвичайно складна процедура і діти, що її перенесли, ще дуже довго перебувають під наглядом лікарів і потребують постійних обстежень, аналізів і контролів. Один з них – аналіз на такролімус – препарат, який приймають абсолютно всі пацієнти після пересадки. Його задача – знизити власний імунітет, що атакує пересаджений орган. Якщо такролімусу в організмі замало – орган буде відторгнуто, якщо забагато – постраждають інші органи, тож доводиться постійно балансувати на певній межі.

            Жені аналіз на такролімус роблять щотижня, як і іншим діткам, що також перенесли пересадку печінки.  І ось настав той час, коли в лікарні закінчуються реактиви  на такролімус – ще цього тижня  дітям зроблять аналізи, а на наступний реактивів вже нема!

            Ці малюки, з величезними, цікавими до всього очима, як у Жені, пройшли дуже-дуже важкий шлях, можливо тому вони так і поспішають після пересадок надолужити втрачене і дуже швидко наздоганяють однолітків. Без реактивів все їхнє щасливе активне життя знову опиниться під загрозою. Хіба це можливо допустити?

            Ціна питання – 25000 гривень.

            Часу – тиждень.

Реквізити для надання допомоги:
БФ «Крила надії»
Західне ГРУ ПриватБанку м.Львів
МФО 325321
ЄДРПОУ 35620901
Рахунок 26000060442841
Призначення платежу - добровільне пожертва на реактиви
 
Координатор адресної допомоги 
Марина Анісімова 050 370 90 02