Новини / Понеділок, 05 березня, 2018

Казка про зачаровану Айсель

В одному невеликому, проте надзвичайно світлому та казковому королівстві жила маленька принцеса Айсель.


Як і годиться справжнім принцесам, вона володіла надзвичайною вродою: волосся, як чорнозем, очі, як бурштин, губи червоні, наче кров,  а шкіра біла, як сніг.

Але зачаровувала все королівство маленька Айсель не лише красою, а й щирою вдачею: завжди усміхнена, життєрадісна,  сповнена сил та рада допомогти всім у скрутній хвилині.

Та, якось гуляючи лісом, Айсель натрапила на підлу та дуже заздрісну відьму, яка, побачивши маленьку красуню, аж завмерла зі злості! - "Така красуня!!! Е, ні, я цього не витримаю."

І промовила - "Зачаровую тебе, маленька Айсель.  Аж поки не знайдуться добрі, безкорисні люди, що зможуть зняти прокляття!" І з тієї хвилини Айсель почала встрачати свою бурхливу енергію, білосніжна шкіра почала жовтіти, а губи стали бліденькими. Лиш вогник в очах нагадував ту сильну Айсель…

Ось така страшна казка, але це не кінець. Завершити її може кожен з нас.

Айсель Азізовій 4 роки і вона хворіє на рідкісне захворювання - бета таласемію. Це спадкове захворювання, при якому уражаються еритроцити. Вони стають дуже чутливими. Стикаючись зі стінками судин, вони руйнуються. Потім пігменти кров’яних тілець вивільняються і відкладаються в тканинах, а ті, що містять залізо, викликають руйнівні процеси у клітинах різних тканинах.

Її порятунком стане неродинна трансплантація кісткового мозку закордоном (родинного донора у Айсель немає).

Першим етапом у даній ситуації є пошук донора. Зразки крові вже відправлено  у лабораторії Польщі, проте все іде не так просто, як би того хотілось. Айсель - екзотична, східна красуня, тож пошук донора буде відбуватись довше і, швидше за все, потрібно буде задіювати лабораторії інших країн, з іншою базою даних. На днях виявилось, що потрібно відправити ще одну пробірку крові дівчинки, аби продовжти пошук. А це додаткові витрати(.

Отже, на цю процедуру треба буде близько 5 000 Є.

"Зла відьма" сказала так, бо щиро вірила, що по справжньому добрих людей не існує, і що Айсель назавжди залишиться в тенетах хвороби. Але ж це не так, світ – не без хороших та чуйних людей, правда ж?

 Реквізити для надання допомоги: http://krylanadiyi.org.ua/info/rekvizyty/  призначення платежу: благодійна допомога для зачарованої Айсель.

Координатор напрямку допомоги пацієнтам з орфанними захворюваннями

Соломія Якимюк

Тел.: 067 323 2550