Новини / Четвер, 15 березня, 2018

«ІТ-Миколай 2016-2017!» - Архітект та Відеогастроскоп для онкохворих дітей.УРА! Ми це зробили!

Настав час підбивати підсумки і ми з гордістю хочемо повідомити, що цього року ЗУСДМЦ отримав одразу два довгоочікуваних подарунка від «ІТ-Миколая»! Це омріяний ARCHITECT i1000SR - автоматичний аналізатор закритого типу, збір на який розпочався в рамках акції «ІТ-Миколай-2016!» і тривав півтора роки, та відеогастроскоп РENTAX, кошти на який було зібрано під час «ІТ-Миколай-2017!».

         

            В рамках «ІТ-Миколай 2016!» ми зібрали 1 185 815,66 гривень. На даний момент нами внесено 1 046 995,00, ще 500 225,00 ми  маємо доплатити ближчим часом. Решту суми – 1 500 675,00 –  прогарантовано мережею Київстар і БФ Таблеточки. (звіт по збору і використанню коштів)

            ARCHITECT i1000SR має дуже-дуже багато функцій і можливостей, частина з них виконувалась старим аналізатором, та більшість з цих аналізів були неможливими для нашої лабораторії. Новий апарат забезпечить можливість медикаментозного моніторингу (рівень метотрексату, циклоспорину, такролімусу в крові), моніторингу маркерів щитовидної залози, кардіомаркерів, інфекційних захворювань та багато іншого. Швидкий і потужний, він забезпечить спостереження під час хіміотерапії для 300 онкогематологічних і 400 онкохірургічних пацієнтів ЗУСДМЦ. А ще ARCHITECT i1000SR зможе забезпечити необхідні аналізи і спостереження пацієнтам до і після трансплантації органів, а отже, цілком може стати першим кроком на шляху до створення центру трансплантації у Львові.

           Шлях до ARCHITECTу був тернистим і довгим, і саме ІТ-спільнота (Львова і не тільки :)) стали першими, хто нас підтримав на початку і не дав опустити руки згодом! Ви наша сила і наше надійне плече!

Також дякуємо компанії Київстар та Бф Таблеточки, які взяли на себе оплату 50% відсотків вартості аппарату!

 

            Під час «ІТ-Миколай 2017!» було зібрано 1 540 291,40 грн і придбано відеогастроскоп РENTAX!    (звіт по збору і використанню коштів) 

            Цей апарат дає можливість заглянути і обстежити, що відбувається всередині верхніх відділів травного тракту – стравоходу, шлунку, дванадцятипалої  кишки. Сучасний і надійний, він дає чітку і якісну картинку, що дуже важливо для маленьких пацієнтів онковідділень. Хіміотерапія, яку проходять наші діти, супроводжується множинними ускладненнями, а вони, на фоні низьких аналізів під час лікування, не рідко спричинюють внутрішні кровотечі, що є надзвичайно небезпечними і можуть вартувати життя. Необхідність таких обстежень може виникати раптово і везти дитину кудись просто не буде часу, тому всі необхідні обстеження мають бути доступні маленьким пацієнтам ЗУСДМЦ «тут і зараз». Ще одна мрія в напрямку «сучасну медицину – нашим дітям»  втілена у життя!

            Вартість відео гастроскопу 1 118 250,00 грн. Залишок коштів буде використано на доплату за ARCHITECT та реактиви до нього.

            Дякуємо ІТ-спільноті за підтримку і довіру, і за щорічні акції «ІТ-Миколай», результатом яких неминуче стає купівля обладнання для ЗУСДМЦ :)  Самі ми б цього ніколи не подужали, тому щиро дякуємо всім, хто долучився, підтримав, повірив в нас і зробив майбутнє нашої медицини трошки ближчим!