Новини / П'ятниця, 23 березня, 2018

Врятувати зачаровану Айсель.

Наша зачарована маленька принцеса вчора відвідала лікарню – показатись лікарю і отримати чергове переливання крові.

 

            Айсель одна з тих дітей, що живуть завдяки  компонентам донорської крові. Діагнозів, при яких діти виживають завдяки донорам, досить багато – пухлини, лейкози, мієлодиспластичний синдром… У маленької принцеси – бета таласемія. Це генетичне захворювання, при ньому руйнуються еритроцити – звідси блідість, слабкість, втомлюваність, все, чого б і близько не мало бути у чотирирічної дівчинки.

            Еритроцити руйнуються, а їх компоненти, зокрема залізо, відкладаються в тканинах всіх органів і руйнують їх. Донорська кров допомагає збільшити кількість еритроцитів, але з ними в дитячий організм, знову ж таки, потрапляє залізо і також накопичується…

            Щоб вивести залізо – потрібен Ексіджад. Одна упаковка – 22000 гривень. І приймати його Айсель потрібно постійно, як і переливати кров. Це замкнуте коло буде тривати, поки дівчинці не зроблять пересадку кісткового мозку, а наразі ще тільки триває пошук клініки.

            Одну упаковку ми придбали, її вистарчило на місяць. Зараз дуже потрібна ще одна.

            Ціна питання – 22000 гривень.

            Реквізити для надання допомоги: http://krylanadiyi.org.ua/info/rekvizyty призначення платежу: благодійна допомога для зачарованої Айсель.


 

Координатор напрямку допомоги пацієнтам з орфанними захворюваннями

 

Соломія Якимюк

 

Тел.: 067 323 2550