Новини / Середа, 19 вересня, 2018

Проблема в реанімації найменших.

Сьогодні в реанімації новонароджених ОХМАТДИТу нам розповіли про складну ситуацію, яка може стати справжньою катастрофою. Мова іде про кисневу підтримку новонароджених дітей, які не можуть самостійно дихати і потребують апарату штучної вентиляції легень.

           

            Вчора до реанімації ОХМАТДИТу швидка привезла немовлятко, якому було всього чотири години від народження. Дитину алярмово підключили до апарату штучної вентиляції легень, чим врятували їй життя. Вже цілу добу вона дихає разом з апаратом. Поруч з нею у палаті реанімації є ще шестеро діток, яким теж допомагає дихати апарат ШВЛ. Це – максимум, який зараз може прийняти реанімація новонароджених ОХМАТДИТу. Якщо сьогодні у Львівській області народиться дитина, яка не зможе самостійно дихати, то тут їй вже не зможуть допомогти – в реанімації виходять з ладу адаптери (перехідники) до зволожувачів, без яких апарат штучної вентиляції легень просто не може працювати.

             Нині у відділенні є сім апаратів, які працюють. Зараз вони включені всі. До одного навіть довелося позичити зволожувач в іншій реанімації. А ще є два апарати штучної вентиляції легень, які просто стоять. Тому що немає ні адаптерів, ні оцих зволожувачів.

              А причина банальна. Ніщо не може працювати вічно. Компектуючі до апаратів штучної вентиляції легень багаторазові і мають строк дії тривалий, але не безмежний. Є адаптери, які працюють вже три, п’ять і навіть сім років. Їх ресурс вичерпано, і ніхто не знає — скільки вони ще витримають.А у лікарні апарати майже не вимикають – надто багато новонароджених діток потребують допомоги. Протягом року в реанімації новонароджених ОХМАТДИТ на дев’ять ліжок, за допомогою апарату штучної вентиляції легень дихало 400 немовлят.

              Зараз медикам ОХМАТДИТу доводиться інколи відмовляти у допомозі тільки через те, що немає вільного апарату ШВЛ. А немає – тому, що потрібні нові комплектуючі. Два апарати – не працюють. Ще п’ять можуть вимкнутися в будь-який момент. І якщо не вжити термінових заходів, якщо не купити нових адаптерів, то таких відмов ставатиме більше. Подумайте: а раптом адаптер вийде з ладу саме тоді, коли потребуватиме допомоги Ваша дитина?

              Отож, терміново потрібна допомога – 180 тисячі гривень для реанімації новонароджених ОХМАТДИТу у Львові для закупівлі комплектуючих (температурних датчиків, перехідників для зволожувачів дихальних контурів та камер зволожувачів) до апаратів штучної вентиляції легень.

    

Реквізити для надання допомоги: 

БФ «Крила надії»   
Західне ГРУ ПриватБанку м.Львів
МФО 325321 
ЄДРПОУ 3562   
Рахунок 26000060442841 
Призначення платежу - добровільне пожертва"на реанімацію". 

 

Карта для переказів ПриватБанк - 5169330511367333
Призначення платежу -
добровільна пожертва "на реанімацію".